Sosyal Medya

Windows

Windows 7 Pro ve Windows 8.1 Satışları Durduruldu!

Windows 7 Pro ve Windows 8.1 Satışları Durdu. Microsoft, Windows 7 Prof ve Windows 8.1 OEM satışların üreticilere sonlandığını duyurdu.

Microsoft tarafından yapılan açıklamada, Windows 7 Professional ve Windows 8.1 lisanslarının, OEM üreticilerine satışının sonlandırıldığı bildirildi.

Bilgisayarlarını Windows ile satmak isteyen üreticiler için, Windows 10 tek seçenek olarak kaldı.

31 Ekim 2014 Windows 7 Professional’ın son satış tarihi olarak duyurulmuştu. Fakat, Microsoft tarafından 2016’nın ilk aylarında  yapılan bir değişiklik sonucu, satışı son kullanıcı sistemlerinde durdurulmuştu. Microsoft, yaptığı bir açıklamayla Windows 7 Professional yüklü PC’lerin kullanılmasına izin vermiş, OEM satışlar için, son 1 sene olduğunu söylemişti.

Windows 7 Pro ve Windows 8.1 Satışları Durduruldu!

Kurumsal lisans sahibi olan kullanıcılar, isterlerse Windows 10 yüklü bilgisayarlarını, Windows 7’ye döndürme şansına sahip olacak. Stoklardaki OEM lisanslarının satışı konusunda bir sorun söz konusu değil. Stoklar eritilene kadar satışlar devam edecek.

Windows 7 için  son tarih,  Ocak 2020 olarak görünüyor. Windows 7 kullanıcılarının  işletim sistemini değiştirmeleri için son 3 sene.