Sosyal Medya

Windows

Xbox One ‘a Windows 10 Güncellemesi!

Windows 10 ile Xbox One’a hangi özellikler eklenecek?

Windows 10 ile Xbox One’a hangi özellikler eklenecek?

Yayınlanmasının üzerinden neredeyse 1 hafta geçmesine karşılık teknoloji dünyasında hala Windows 10’un etkisi devam ediyor. Kullanıcılara sağladığı yeni özellikler ve hız artışlarının yanında, Reddit gibi forumlarda sorunlar ile isminden söz ettiren Windows 10 için Gamescom etkinliğinde beklenen açıklama yapıldı.

Microsoft, Windows 10 güncellemesini ilk duyurduğunda bu sistemin masaüstü, mobil ve konsollarına geleceğini böylelikle tüm cihazların tek bir platform üzerinde toplanacağını açıklamıştı. Bugün başlayan Gamescom etkinliğinde Windows 10 güncellemesinin firmanın oyun sektöründe boy gösteren Xbox One konsoluna da geleceği resmen duyuruldu. Peki, Windows 10 Xbox One’a ne katacak?

Xbox One için Windows 10 Ne Zaman Yayınlanacak?
Xbox One için Windows 10 güncellemesi Eylül ayında önizleme sürümü ile karşımızda olacak. Windows 10 güncellemesi resmi olarak Kasım ayı içerisinde Xbox One’a sunulacak.

Xbox One’ın kullanıcı arayüzü Windows 10 tasarımından nasibini alacak. Windows 10 ile gelen ancak ülkemizde henüz kullanıma sunulmayan sesli asistan Cortana da güncelleme ile Xbox One’a gelecek.

windows-10-xbox-one_story

Xbox 360 oyunları için geriye dönük uyumluluk özelliği ile rakibi PlayStation 4’e gol atan Xbox One, Xbox 360 oyun kapsamını da artırdığını etkinlikte dile getirdi. 2016 yılında gelecek olan DVR desteği sayesinde ise Xbox One’daki yayınlar Windows 10 yüklü PC’lerden izlenebilecek.