Sosyal Medya

Oyun Dünyası

Xbox One Dolby Atmos ve DTS:X Yeni Nesil Ses Formatı Desteği

Xbox One Dolby Atmos ve DTS:X Yeni Nesil Ses Formatı Desteği Geldi. Yeni Nesil Ev Sineması üzerinden Harika Oyun Keyfi Yaşamaya Var mısınız?

Xbox One Dolby Atmos ve DTS:X Ses Formatı Desteğine Nihayet Kavuştu

Xbox One Dolby Atmos ve DTS:X Yeni Nesil Ses Formatı Desteği Geldi. Yeni Nesil Ev Sineması üzerinden Harika Oyun Keyfi Yaşamaya Hazır mısınız?

Microsoft geçtiğimiz sonbaharda Xbox One kullanıcılarına söz verdiği yeni nesil ses formatları Dolby Atmos ve DTS:X desteğini nihayet duyurdu. Xbox One’ı Yeni Nesil Ev Sineması Sistemine sorunsuzca bağlayabileceksiniz.

Yeni Ses Formatı desteklerini kullanmak için Blu-Ray ayarlarındaki “Bitstream Passthrough” özelliğine bakmanız yeterli. Desteklenen Tüm Ses Formatlarını burada bulabilir ve seçebilirsiniz.

Xbox One Dolby Atmos ve DTS:X Desteğinin Faydası!

Eski ses formatlarıyla karşılaştırıldığında Dolby Atmos ve DTS: X yeni nesil ses formatları geleneksel 5.1 / 7.1 hoparlör felsefesinin ötesine geçmenizi sağlar. Aralarındaki en büyük fark budur. Ayrık kanallara ses göndermek yerine, ses alanını tüm hoparlörlerinizde genişleten “nesne tabanlı” yeni ses formatlarıdır.

Her ikisi de niş formatları olmasına rağmen, piyasada Atmos’u destekleyen, Mad Max gibi çok sayıda Blu-ray başlığı var. Mad Max: Fury Road, Jupiter Ascending and Game of Thrones gibi.

Engadget