Sosyal Medya

Donanım

Xbox One’a yeni kontrol kolu geliyor!

Microsoft, Xbox One kullanıcıları için, ufak da olsa yeni bir sürpriz hazırlıyor...

Microsoft, Xbox One kullanıcıları için, ufak da olsa yeni bir sürpriz hazırlıyor…

Microsoft, önümüzdeki ay yenilenmiş bir Xbox One kontrol kolunu tanıtacak. E3 2015’in toplanmasına da sadece birkaç hafta kaldığı düşünülürse, yeni oyun kumandasını görmek için ne kadar beklememiz gerektiğini tahmin etmek pek zor olmuyor.

Dürüst olmak gerekirse, Microsoft’un açıklamalarından anlaşıldığı kadarıyla güncellenmiş oyun kolunda büyük bir yenilik gözükmüyor. Ancak 3.5mm kulaklık girişinin bir avantaj olduğu söylenebilir.

Bu kulaklık girişi dışındaki çoğu detay ise aynı gözüküyor. Örneğin kolu USB girişi aracılığı ile şarj etmek için halen “Play and Charge” kitine ihtiyacınız olacak. Ancak, Xbox One kontrol kollarını PC’ye bağlamak için kablosuz adaptörlerin de tanıtılması ihtimali bulunmakta ve Microsoft’un “evrensel Windows 10” hakkında yaptığı konuşmalar düşünülürse, bu aracın bir E3 sürprizi olarak karşımıza çıkması mümkün gözüküyor.

Her ne kadar Haziran ayı yeni bir konsol donanımı güncellemesi için çok erken olsa da, kim bilir, belki yakın zaman içinde karşımıza güncellenmiş bir Xbox One konsolu duyurusu da çıkabilir…