Sosyal Medya

Android

OLED Ekranlı ve Kavisli Xiaomi Mi Note 2 Karşımızda

Xiaomi Mi Note 2'yi Pekin'de duyurdu. Galaxy Note 7'den boşalan alanı doldurmanın peşinde olan Xiaomi büyük ekranlı yeni Android telefonunu

Xiaomi, büyük cihaz hayranları için en son Android telefonu Xiaomi Mi Note 2’yi duyurdu.

Çinli teknoloji devi elini çabuk tuttu ve Galaxy Note 7’den boşalan alanı doldurmak için Mi Note 2 modelini Pekin’de duyurdu.

Samsung’un Galaxy Note 7’yi geri çağırmasından sonra piyasada oluşan büyük Android cihaz boşluğunu doldurmayı hedefleyen Xiaomi elini çabuk tuttu. Bugün Pekin’deki etkinlikte Xiaomi Mi Note 2’yi tanıttı.

Şirketin Mi Premium Serisi ürünlerinden biri olan yeni Android Mi Note 2 5.7-inç  flexible OLED ekrana sahip. Kenarları yumuşak kavisli kenarlara sahip.

mi-note-2-curved-side Xiaomi Mi Note 2

Kavisli ekranın  daha geniş bir görüş alanı sunuyor. Xiaomi’nin hatırlayacağınız gibi bükülebilen OLED ekran videosundan sonra çıkardığı bu ilk ekran olarak dikkatimi çekiyor.

Xiaomi iPhone 7’e oranla yüzde 10 daha fazla ekran kullanım alanı sunuyor. Bu ekranın normal 5.5 inç LCD ekrana göre altı kat daha fazla maliyetli olduğunu da belirtmek gerekir.

Geniş Ekranlı ve kavisli Xiaomi Mi Note 2 tanıtıldı.

Ürünün kasası ise alüminyum malzemeden imal edilmiş ve ön arka kavisli cam ile kaplanmış. Arkada dikkat çeken kamera ve flaş görülüyor.

Piano Black ve Glacial Silver, Piyano siyah ve buzul Gümüş kaplama renklere sahip.

mi-note-2-colors Xiaomi Mi Note 2

Bu kasanın altında ise yeni 2.35 Ghz Snapdragon 821 işlemci, 6GB RAM, 128GB depolama alanı, Temassız ödemeler için NFC özelliği, Kayıpsız HD ses, yüksek hassasiyetli GPS, dünyanın her yerinde kullanabileceğini 37 bant desteği,büyük 4.070 mAh’lik bir batarya ve Quick Charge 3.0 desteği var.

Görüntüleme cephesinde ise durum 22.56 megapiksel arka kamera 4K desteği ile elektronik görüntüleme sabitleme özelliği bulunuyor. Ayrıca gerçek zamanlı titreme önleyici olarak 3 eksenli jiroskop var. Ön kamera yada selfi kamerası ise 8 Megapiksel f/2.0.

OLED Ekranlı ve Kavisli Xiaomi Mi Note 2 Seçenekleri

Mi Note 2 iki seçenekle satışa sunuluyor.

  • 4GB RAM + 64GB storage: RMB 2799 ($413)
  • 6GB RAM + 128GB storage: RMB 3299 ($487); RMB 3499 ($516)

Bu fiyatlar baz alındığında 649 dolarlık Google Pixel Phone ciddi rakip denebilir. Samsung’un Galaxy Note 7 ile boşalttığı pazarı Xiaomi bu modeli ile doldurabilir. Elbette kendi pazarından kısa bir süre dünya pazarlarına da satışı uzun sürmez.

 

Tnw