Sosyal Medya

Android

Xiaomi Microsoft Office ve Skype’yi Ücretsiz Sunuyor

Çinli teknoloji devi Xiaomi küreselleşme hedeflerine katkıda bulunacak önemli bir anlaşmaya imza attı.

Xioami cihazlarından bundan sonra Microsoft Office ve Skype uygulamasını “Bundle”  ücretsiz sunacak. Şirket ayrıca Microsoft’tan 1.500 patent satın alıyor.

Xiaomi küreşelleşme istekleri aslında bir sır değil ve Microsoft ile yağılan bu anlaşma ortak hedeflere ulaşmak adına yapılmış önemli bir adım olarak görünüyor.

Çinli üretici Eylül ayından itibaren Android cihazlarından Skype ve Microsoft Office uygulamaları (Word, Excel, PowerPoint ve Outlook) önceden yüklenmiş olarak gelecek. Dahası bulut bilişim ve ses iletişimi gibi teknolojilerin içinde olduğu 1500 patenti satın alıyor.

 

Xiaomi Kıdemli Başkan Yardımcısı Wang Xiang’ın Reuters’a verdiği demeçte bu kararı “şirketin uluslararası gelişimini desteklemek için ileriye doğru atılmış önemli bir adım” olarak değerlendirdi.

 

The Wall Street Journal‘da yer aldığı gibi şirket yeni pazarlara girmek için portföyüne yeni fikri mülkiyetler ekliyor.

xiaomi

Hatırlanacağı gibi Xiaomi’nin bu ilk Microsoft ortaklığı değil daha öncede Microsoft Windows 10 kullanan Mi Pad2 konusunda işbirlikleri vardı. Mi’in bulut servisinin de Microsoft Azure tarafından desteklendiğini söylemeye bile gerek yok.

Peki hangi telefonlarda önceden yüklü Microsoft Office ve Skype uygulamaları gelecek derseniz şirketin açıklamasına göre;

  • Mi 5
  • Mi Max
  • Mi 4s
  • Redmi Note 3
  • Redmi 3
  • ve bu modellerden daha uygun modellerde

Gerçi önceden yüzlü yazılımları destekleyen cihazların tam listesi ülkelere ve cihazlara göre değişebilir.

Microsoft, Reuters