Sosyal Medya

Genel

Yahoo, E-posta Uygulamasına Gmail Desteği Geldi!

İnternet devi Yahoo, yeni uygulamasında Google desteği sunmaya başladı!

Yahoo yeni eposta uygulamasında Google’ın popüler servisi Gmail için destek vererek yeni kullanıcılar kazanma peşinde. Son dönemde işlerin pek yolunda gitmediği bilinen Yahoo, Ekim ayında çıkardığı yeni posta uygulamasıyla Outlook.com, Hotmail ve AOL mail servislerine de destek veriyordu.

Gmail’e biraz geç destek veren Yahoo anlaşılan hatasının farkına varmış durumda. Yahoo ürün müdürü Shiv Shankar konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Yahoo Mail’de sevdiğiniz ve ihtiyaç duyduğunuz tüm servisler -detaylı arama yapma, akıllı bağlantılar, zengin yazım özellikleri, şifresiz giriş yapmak için Yahoo Hesap Anahtarı- gibi uygulamalar artık Gmail için de kullanılabilecek” dedi.

Shankar; “Artık sadece en son aldığınız e-postalarınız arasında değil, ilk günden başlayarak tüm e-postalarınız arasında kapsamlı aramalar yapabilirsiniz. Günümüz mail servislerinden beklenen de bu olsa gerek” diyor.

Kullanıcılar Yahoo Mail içerisinde Gmail için çoklu posta desteğini hafta sonundan beri kullanabiliyor. Masaüstü tarayıcısından da kullanılabilen uygulama ile Gmail hesabınıza erişmek için Hesap Ayalarına girerek gerekli adımları uygulamanız gerekiyor.

Yahoo Mail üzerinde yazılan bir iletiyi istediğiniz hesabı seçerek göndermek mümkün. Ayrıca e-postaları sildiğinizde ya da okundu olarak işaretlediğinizde hesaplarınız otomatik olarak eşitlenecek. Mobil cihazlarda Yahoo Hesap Anahtarı oluşturarak şifre kullanmadan Gmail hesabınıza ulaşabilirken, kolayca resim, video ve GIF dosyaları da ekleyebiliyorsunuz.

ZK Research analisti Zeus Kerravala, Gmail desteğinin hem Yahoo için hemde Yahoo Mail kullanıcıları için faydalı olacağı görüşünde. Kerravala; “Yahoo Mail uygulaması için bir süredir çarpıcı bir yenilik aramaktaydı. Gmail desteği vermek bu etkiyi yakalamasına yardımcı olabilir. Gmail bilindiği gibi en popüler eposta servislerinden biri. Yahoo’nun arama alanındaki yeteneklerini e-postalar hesapları arasında kapsamlı arama konusunda kullanması yerinde bir karar olmuş” şeklinde konuştu.

Yahoo’nun yeni e-posta uygulamasına dair haberlerin, şirketin internet hizmetlerini uygun bir alıcı bulduğu taktirde satabileceğinin konuşulduğu haftaya denk getirilmesi ise anlamlı görünüyor. Şirket Çinli perakende devi Alibaba hisselerini elinde tutarak geri kalan hizmetlerini elinden çıkarmaya hazırlanıyor. Yahoo Mail açıklamaları Yahoo’nun internet hizmetlerinin gücünü göstermesi açısından önem taşıyor.