Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

Yahoo Hesabı Nasıl Silinir?

Hesabınızı silmeden önce neler yapmak gerekir? Yahoo hesabını kapatma ve Gmail'e geçmek için nasıl bir yol izlemeliyiz?

Yahoo Hesabınızı silmeden önce neler yapmak gerekir? Yahoo hesabını kapatma ve Gmail’e geçmek için nasıl bir yol izlemeliyiz?

Yahoo, Çarşamba günü, bir milyondan fazla kullanıcı hesabını etkileyen başka bir hack saldırısına uğradığını açıkladı.  Bu son saldırı, sadece 500 milyon hesabı etkileyen Yahoo saldırısının ardından geldi.

Bazıları için, yalnızca şifrenizi değiştirmek veya iki adımlı doğrulamayı etkinleştirmek, hesabınızı kapatmaktan çok daha fazla işlem yapmanıza sebep olabilir. Belki de, Yahoo ile yolları ayırmanın zamanı gelmiş olabilir.

Hesabınızı silmeden önce bilmeniz gerekenler

1. Yahoo hesabınızı silmek, Yahoo Mail, Flickr ve Yahoo Fantasy Sports’daki fantezi spor liglerinden herhangi birini içeren tüm Yahoo hizmetlerine erişimi kaybetmek anlamına gelir. Hesabınızı kapatmadan önce bir Yahoo hizmetinde depoladığınız önemli bilgileri kaydettiğinizden emin olun.  Yahoo Mail’teki e-posta mesajlarının veya eklentilerin kaydedilmesi, Flickr fotoğraflarınızın Google Foto veya başka bir bulut servisine taşınması anlamına gelir ve belki koşuya devam eden bir takımınız varsa fantezi futbol play-off’ları bir hafta içinde sonuçlanana kadar beklemek anlamına gelir.

2. Hesabınıza şifre olmadan erişmek için Yahoo Hesap Anahtarı’nı kullansanız bile, hesabınızı silmek için hesap şifrenizi girmeniz gerekecektir.

Önce önemli e-postaları kaydedin

Yalnızca Flickr’ı kullanmak veya fantezi futbol oynamak için bir Yahoo hesabınız olabilir, ancak Yahoo Mail’i birincil e-posta hesabınız olarak kullanıyorsanız, hesabınızı silmeden önce gelen kutunuzdan geçerek önemli e-postaları ve kişileri kaydetmelisiniz.

Ne yazık ki, Yahoo, bu tür verileri başka bir servise aktarmak için hiçbir araç sunmuyor; bu nedenle, tek tek mesajları, ekleri ve kişileri manuel olarak kaydetmeniz gerekecek. Ancak, Gmail’e geçiş yapıyorsanız, anahtarlamayı kolaylaştıran bir araç bulunmaktadır.

Yahoo Mail’ten Gmail’e nasıl geçilir?

Gmail gelen kutunuzdan sağ üst köşedeki dişli çark simgesini tıklayın ve Ayarlar’ı tıklayın. Ardından, sayfanın üst kısmındaki Hesaplar ve İçe Aktar’ı ve ardından Posta ve kişileri içe aktar’ı tıklayın. Burada, Yahoo e-posta adresinizi girebilir ve Yahoo verilerinizi Gmail’e aktarabilirsiniz. Önümüzdeki 30 gün boyunca kişi içe aktarmayı, postaları içe aktarmayı ve yeni postaları içe aktarmayı seçebilirsiniz.

Sona erme zamanı

Yahoo hesabınızı silmekten beş adım uzaktasınız:

1. Yahoo hesabınızı feshetme sayfasına gidin. (Oturum açmak için bir telefon numarası kullanırsanız, bunun yerine alternatif hesap sonlandırma sayfasına gidin.)

2. Devam etmek istediğinizden emin olmak için hesabınızı silmeyle ilgili bilgileri okuyun.

3. Parolanızı girin.

4. Recaptcha kodunu girin.

5. Bu Hesabı sonlandır etiketli düğmeyi tıklayın.

Alternatif olarak, Yahoo ile bağları koparmaya hazır değilseniz, hesabınızı güvence altına almaya yönelik adımlar hala var.