Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Yahoo’nun 1 Milyar Kullanıcı Bilgisi 300 Bin Dolara Satıldı

Yahoo'nun 1 Milyar Kullanıcı Bilgisi Dark Web'te 300.000 dolara satıldı. Spam ve Casusluk faliyetlerinde bulunan Doğu Avrupa'lı hackerlar

1 Milyar insanın çevrimiçi varlığını tehdit etmenin bedeli 300 Bin Dolar!

Yahoo’nun 1 Milyar Kullanıcı Bilgisi’nin 2013 yılında çalındığı kesinleşti.

Amerika’nın en büyük teknoloji şirketlerinden Yahoo 1 Milyar kullanıcı bilgisinin karaborsada 300.000 dolara satıldığını doğruladı.

New York Times geçtiğimiz Ağustos ayında Dark Web’te Yahoo’nun kullanıcı veritabanının 300.000 dolara satıldığını duyurmuştu. Söz konusu hack olayını Yahoo doğruladı.

Yahoo 2013 yılında yapılan siber saldırı sonrası, 1 milyon kullanıcısının verilerinin çalındığını yazılı açıklama ile duyurdu.

Daha önce de 500 bin kullanıcı bilgisi çalınan Yahoo’nun ciddi bir güvenlik sorunu olduğu kesin.

Çalınan belgeler arasında kullanıcıların şahsi bilgilerinin olmadığı, hesap doğrulama, doğum günü kaydı, e-posta ve telefon numaralarının saklı kaldığı açıklandı. Yapılan yazılı açıklamada, 2013 yılında olan siber saldırının devlet destekli olduğu söylendi. 

Yahoo’nun 1 Milyar Kullanıcı Bilgisi Doğu Avrupalı Hackerların Elinde!

ABD’nin en büyük teknoloji şirketlerinden Yahoo, 2013 yılında 1 milyar kullanıcısının hesap bilgilerinin “devlet destekli” bilgisayar korsanlarınca ele geçirildiğini bildirdi. Yahoo, bu olayın yeni olduğunu ve 2014 yılına ait 500 milyon kullanıcıyı etkileyen siber saldırıdan bağımsız olduğunu açıkladı.

Müşterilerin finansal bilgilerinin “güvende” olduğunu açıklayan şirketin borsadaki hisseleri yüzde 2,7 değer kaybetti.

InfoArmor güvenlik şirketinde istihbarat bürosu şefi Andrew Kamarov’un NYT verdiği demece göre, spam ve casusluk faliyetleri ile uğraşan Doğu Avrupalı bir hacker grubu tüm veritabanı satın aldı.

Bir milyar insanın çevrimiçi varlığını tehdit edebilmenin için yalnızca 300.000 dolara mal olduğunu bilmek kötü!

Komarov, Bloomberg’e verdiği demeçte de, 150,000’den fazla ABD hükümetinin ve askeri personelin veri tabanında da ayrıntılar arasında bulunduğunu söyledi. Bu da, bilgisayar korsanlarının bu kullanıcıların hesaplarını ulusal güvenliği tehdit etmek üzere hedef alabileceği anlamına geliyor.

Komarov’un özellikle askeri personel bilgileri ile ilgili iddialarını FBI’ında araştırdığı ortaya çıktı.

Yahoo’ya bu güvenlik ihlalinin Bedeli?

ABD’nin en büyük telekomünikasyon firmalarından Verizon, geçen temmuz ayında Yahoo’nun ana işletme birimlerini 4,8 milyar dolara satın alma anlaşması yapmış, ilk siber saldırı haberlerinden sonra “anlaşma koşullarının yeniden müzakere edilebileceğini” belirtmişti.

Yeni siber saldırı açıklamasının hemen ardından Yahoo’nun borsadaki hisseleri yüzde 2,7 değer kaybetti.

Hacked Yahoo data is for sale on dark web on The New York Times

Yahoo’nun 1 Milyar Kullanıcı Bilgisi!