Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Yasadışı Drone Operatörlerini Tespit Sistemi Test Ediliyor

Yasadışı Drone Operatörlerini Tespit Sistemi Test Ediliyor

Drone’ların kullanım alanları günden güne artarken ortada bulunan başıboşluk ve olur olmaz yerlerde bu Drone’ları kullananların tespit edilmesindeki zorluk bir çok ülkeyi bu konuda önemli güvenlik kararları almaya itmişti.

Bunların başında hiç şüphesiz Amerika var. Özellikle Havaalanlarında uçakların iniş ve kalkışlarına dolayısıyla insanların hayatlarını tehlikeye atan tırnak içinde ‘illegal Drone Kullanıcılarını’ tespit etmek artık bir zaruret halini aldı.

Amerikan Federal Havacılık İdaresi Yöneticilerinden Michael Whitaker yaptığı açıklamada özel sermayeli insansız hava araçlarının 2015 yılında sayılarının patlama yaptığını ve havaalanı yakınlarında 100’den fazla olayın rapor edildiğini belirtti.
Bu eğilim ile mücadele etmek için Drone’ları kontrol eden radyo sinyallerini sıfırlamak üzere teknolojiler geliştirmeye çalıştıklarını belirtti.
Whitaker ayrıca en büyük sorunlardan biri olan Operatörlerin yerini tespit etmek ve izlemek içinse FAA’in Havaalanının 5 mil etrafında yıllardır Savunma ve iç istihbarat servisleri için Radyo Tabanlı İstihbarat Sistemlerini inşa Eden CACI ile bir anlaşma yapmış ve detayları tam paylaşılmayan yeni sistemin testlerine başladığını açıkladı.

Özel sermayeli İHA’ların sayısı ABD’de burada patladı gibi, bu yüzden de hobisi uçağı olayları havalimanlarına çok yakından uçakla var. 100’den fazla olay FAA yardımcısı yönetici, Michael Whitaker göre, 2015 yılında olaylar bir avuç, bu yıl her ay rapor edilmiştir. Bu eğilim mücadele etmek için, Federal Havacılık İdaresi kendi radyo sinyalleri takip ederek scofflaw drone pilotlar üzerinde sıfırlamakta teknoloji içine bakıyor. “Biz operatörü bulmak olduğunu yaşıyorsanız En büyük zorluklardan biri,” Whitaker yaptığı açıklamada. Bu amaçla, FAA, bir havaalanının 5 mil mesafedeki İHA operatör yerleri “pasif tespit belirlemek ve izlemek” olan bir çözüm sağlamak için bu hafta CACI International Inc ile bir anlaşma imzaladılar. Detaylar, doğrusu, sistemin nasıl çalışacağını üzerine azdır. Ancak, CACI yıllardır Savunma ve iç istihbarat ajanslarının Bölümü radyo tabanlı istihbarat sistemleri bina edilmiştir.

 

Phys.org