Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Yasak ilişki Sitesi Ashley Madison Hacklendi!

Yasak ilişki sitesi Ashley Madison'un 37 Milyon kullanıcısının bilgileri çalındı.yasak ilişki sitesi Ashley Madison Hacklendi

Yasak ilişki sitesi Ashley Madison’un 37 Milyon kullanıcısının bilgileri çalındı.

Hacker’ların üyelerin kredi kartı bilgilerinin yanı sıra cinsel tercih ve fantezileri gibi kişiye özel bilgilerininde ele geçirildiği tahmin ediliyor.

Ancak Ashley Madison’ın yaptığı açıklamada bilgilerinin çalındığını kabul etmemekle beraber bir sızıntının yada güvenlik ihlalinin olduğunu kabul ediyor. Güvenlik Uzmanı Brian Krebs ise bilgilerin sadece bir bölümünün internette ifşa edildiğini doğruladı.

find love

Bunun aksine Impact Team adıyla bilinen hacker’lar 37 Milyon üyenin adreslerinden kredi kartı bilgilerine kadar tüm detaylara eriştiklerini savunuyor. Hatta daha önce üye olup üyeliklerini sonlandıranların bile kişisel bilgilerine ulaştıklarını belirtiyorlar.

“Hayat kısa, bir ilişki yaşayın” sloganı ile meşhur olan sitenin sahibi olan Avid Life Media şirketi yaptığı yazılı açıklamada “Suç teşkil eden üye bilgilerinin ele geçirilmesi olayı nedeniyle özür dileriz. Site yeniden güvence altına alınmış ve izinsiz giriş yapılan açıklar kapatılmıştır. Bu siber terörizm eylemini gerçekleştiren herkes yaptıklarından sorumlu tutulacaktır” dedi.

Özellikle çöpçatan sitelerine karşı yaşanan siber saldırıların tek örneği değil. Daha öncede hatırlarsanız yine dünyaca ünlü bir çöpçatanlık sitesi Adult Friend Finder ‘da Mayıs ayında hacklenmiş binlerce kullanıcısının bilgileri çalınmıştı.

Online Cheating Site Ashley Madison Hacked [Krebs on Security]

Adult Friend Finder Hacklendi Teknotalk Haberi