Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Dalgın Telefon Kullanıcıları için Yaya Geçitlerine Işıklı Çizgiler Eklendi

Dalgın Telefon Kullanıcıları için Yaya Geçitlerine Işıklı Çizgiler Eklendi. Kırmızı ışıkta bekleyen dalgın akıllı telefon kullanıcıları!

Dalgın Telefon Kullanıcıları için Yaya Geçitlerine Işıklı Çizgiler Eklendi.

Hollanda’da Zombi akıllı telefon kullanıcılarını uyarmak için Yaya Geçitlerine Işıklı Çizgiler eklendi.

Hollanda’daki bir şehir kendinden geçmiş akıllı telefon kullanıcılarını yaya geçitlerinde uyarmak için en son teknolojiyi kullanıyor.

Hollanda’nın Bodegraven şehrinde Işıklı Çizgiler “Lightlines” (flemenkçede Lichtlijn) adı verilen pilot proje kapsamında yaya geçitleri alışıla gelmişin dışında ışıklı çizgiler eklendi. Bu sayede akıllı telefonları ile dalgın bir şekilde hayatını tehlikeye atanları uyarmak istiyorlar.

Dalgın Telefon Kullanıcıları için Yaya Geçitlerine Işıklı Çizgiler Eklendi

Lazer gibi yeşil ve kırmızı renklerdeki LED ışıklar yayaların görebileceği yerlere yerleştirildi. Bu konsept çalışma ilk değil. Almanya’nın Ausburg kendinde de benzer şekilde tren geçişlerinde dahili uyarı sistemi olarak kullanılıyor. Ayrıca Avusturalya’daki şehir planlamacılarda yoğun yaya geçitlerinde benzer şekilde kullanıyor.

Sistemde doğal olarak LED’ler trafik ışıklarıyla senkronize edilir, ancak şimdilik en azından pilot program yalnızca bazı okulların yakınındaki bir kaç kavşağı kapsıyor.

Işıklı Çizgiler’in arkasındaki şirket HIG Trafik Sistemleri, pilot projenin başarılı olması halinde yaygınlaşabileceğini söylüyor. Şirket aksine Hollanda’nın yol güvenliği kuruluşu WN, bu çözümü hala kusurlu olabileceğini düşünüyor.