Sosyal Medya

Genel

‘Yemeksepeti.com’ Satıldı!

Türkiye'nin en büyük online yemek sipariş sitesi Yemeksepeti.com, Alman Delivery Hero tarafından, 589 milyon dolara satın alındı.

İşte Türk internet tarihinin en büyük satın alması…

Yaklaşık 15 yıl önce kurulan ve bugün Türkiye’nin en büyük online yemek sipariş sitesi konumunda bulunan Yemeksepeti.com, Alman Delivery Hero tarafından, 589 milyon dolar karşılığında satın alındı. Bu satın alma, Türkiye internet tarihinde yaşanan en pahalı işlem olarak tarihe geçti.

1.5 milyar TL’nin biraz fazlasına tekabül eden satış sonrasında Delivery Hero, yemeksepeti.com’un tüm hisselerini ele geçirmiş oluyor. Delivery Hero, global pazarda en büyük online yemek sipariş portalı olarak biliniyor.

Dış basında da büyük yankı bulan bu satış, aynı zamanda dünya genelinde, online yemek siparişi alanında yapılmış en pahalı işlem olmasıyla da dikkat çekiyor.

Delivery Hero CEO’su Niklas Östberg’in konu ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde: “Delivery Hero olarak bu sektördeki birçok şirketi derinlemesine analiz ediyoruz. Şimdiye kadar Yemeksepeti’nin gösterdiği performans kriterlerine yaklaşabilen bir örnekle daha karşılaşmadık. 15. yılında bile etkileyici büyüme oranlarını tutarlı bir şekilde gerçekleştirmesi, bize yaptığımız işte motivasyon ve ilham verdi.

İnovatif iş anlayışı ve dinamizmi ile Yemeksepeti’nin performansı bundan sonra da, Delivery Hero’nun mevcut ve hedef pazarları için en iyi rol model olacak. Yemeksepeti gerçekten çok sıra dışı bir şirket ve Delivery Hero ailesine katıldıkları için büyük heyecan duyuyorum.”