Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Amazon Chime, Skype’ye Ciddi Rakip, Amazon Chime’in Avantajları Nelerdir?

Amazon Chime Skype'ye Ciddi Rakip, Amazon Chime'in Avantajları Nelerdir? Yeni iletişim seçeneğinin artıları nelerdir?

Amazon Web Services Yeni iletişim Seçeneği Amazon Chime Hizmetini Duyurdu.

Yeni, bütünsel iletişim hizmeti olağanüstü kalitede ses ve görüntüyle zahmetsiz toplantılar sunuyor.

Amazon Web Services, toplantıları hiç olmadığı kadar verimli ve kolay hale getiren bütünsel iletişim hizmeti Amazon Chime’ı duyurdu. Amazon Chime ile müşteriler yüksek ses ve görüntü kalitesine sahip toplantıları tek bir tuşla başlatabiliyor, toplantılara ister sunucu ister katılımcı rolüyle katılabiliyor, chat yapabiliyor, içerik ve ekran paylaşımı gerçekleştirebiliyorlar. Müşteriler bu işlemleri tamamen bütünsel ve senkronize bir platform üzerinden masaüstü, iOS ve Android cihazlardan gerçekleştirebiliyorlar.

Amazon Chime zahmetsiz şekilde toplantı yapmaya imkan vererek kullanıcıların her yerde verimli çalışmasını sağlıyor. Sürekli yönetim ve bakım ücretleri olmadığından Amazon Chime, çalışanlarının zevkle kullanacağı bir toplantı çözümü arayan kurumlar için çok uygun bir seçenek.

Chime Skype’ye en ciddi rakip!

Toplantılarda katılımcıların, aynı binayı paylaşmak şöyle dursun, çoğu zaman aynı şehirde bile olmadığı günümüz dünyasında, bütünsel iletişim çözümleri önem kazanıyor.

Bütünsel iletişimin en sık karşımıza çıkan şeklinin toplantılar olduğu söylenebilir; ancak toplantılar için sunulan çözümler genelde tatmin edici olmuyor. Sistemler takılıp donuyor, görüntü kalitesiz ve de sıkça kesiliyor, ses kalitesi düşük olduğu gibi arka fonda sıkça uğultu duyuluyor ve buna kimin sebep olduğu da anlaşılmıyor. Toplantılara katılmak için uzun PIN kodları girmek gerekiyor ve bu çözümlerin mobil aplikasyonları da ikinci sınıf uygulamalardan ibaret. İlave olarak pek çok toplantı çözümü tek bir alanda başarılı olduğundan (örneğin sesli aramalar, görüntülü konferans, ekran paylaşımı veya anında mesajlaşma), kullanıcılar bu araçlar arasında devamlı geçiş yapmak zorunda kalıyorlar ve hiçbir araç sorunlarını tam olarak çözmüyor.

Amazon Chime toplantılar konusunda karşılaşılan bu sorunlara çok yüksek kaliteli video, ses, chat ve ekran paylaşımı sayesinde son veriyor. Amazon Chime toplantı başlayınca bütün katılımcıları aradığından, toplantıya katılmak için aplikasyondaki tek bir tuşa basmak yeterli; PIN kodu girmeye gerek yok. Arama esnasında gürültü veya uğultu duyulduğunda buna kimin sebep olduğunu anlamak (ne kadar sıkça birisinin “lütfen hoparlörün bu kadar yakınından klavyeyi kullanmayın” dediğini anımsayın) veya kimin aktif şekilde konferansta bulunduğunu, veya sistemden çıktığını, bilmek artık çok kolay.

Amazon Chime tüm katılımcıların görsel bir listesini sunuyor ve herhangi bir katılmcı gürültü yapan diğer bir katılımcının hattını sessize alarak sorunu çözebiliyor. Amazon Chime güçlü masaüstü ve mobil aplikasyonlar da sunarak, toplantı ve chatlerin farklı mecralar üzerinde senkronize olmasını sağlıyor. Kullanıcılar Android, iOS, Mac, ve Windows bazlı cihazlar üzerinden toplantılara katılabiliyor ve masaüstü bir cihazdan mobile veya bir aplikasyondan diğerine rahatlıkla geçebiliyorlar. Amazon Chime, mevcut kurumsal rehberlere entegre edilebildiğinden IT yöneticilerine kurum çapında kimlik kontrolü yapma ve erişim hakları yönetimi imkanı veriyor. Amazon Chime peşin yatırım, karmaşık planlama veya sürekli bakım gerektirmez. Kullanıcılar aplikasyonu yükler ve birkaç dakika içinde kullanmaya başlayabilirler. Ayrıca Amazon Chime geleneksel çözümlerin üçte biri kadar maliyetlidir.

AWS Kurumsal Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gene Farrell, şunları söyledi;

“Günümüzde toplantılar için kullandığı teknolojiden memnun olan birine rastlamak oldukça zor. Çoğu toplantı aplikasyonu veya hizmetinin kullanımı zahmetli, ses veya görüntü kalitesi yetersiz ve ihtiyaçlarımıza çözüm bulabilmek için farklı araçlar arasında devamlı geçiş yapmak gerekiyor; ayrıca oldukça da maliyetliler. Amazon Chime zahmetsiz toplantılara imkan vererek kullanıcıların her yerde verimli çalışmasını sağlıyor. Sürekli yönetim ve bakım ücretleri olmadığından Amazon Chime, çalışanlarının zevkle kullanacağı bir toplantı çözümü arayan kurumlar için çok uygun bir seçenek.”

Amazon Chime’ın avantajları şu şekilde sıralanabilir:

Kilometrelerce uzakta da olsanız aynı odada gibisiniz

Chime gürültü önleyici geniş bant ses teknolojisi sayesinde kaliteli audio sunar ve bunu net HD görüntü kalitesi ile eşleştirerek toplantılar esnasında etkili iletişime imkan verir. Chime ile videolar tüm cihazlar ve toplantı odalarındaki video sistemlerinde, güncelleme gerektirmeden, etkin şekilde çalışır.

Zamanında başlayan ve tek tuşla katılabileceğiniz toplantılar

 Toplantılara katılmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Katılmcıları akılda tutması zor pinler girmek zorunda bırakmak yerine Amazon Chime toplantının başlangıç saatinde kullanıcıları arar ve tek bir tuşla toplantıya katılmalarına imkan verir. Geç kalacak olanlar “geç kalacağım” tuşuna basarak diğer katılmcıları haberdar edebilirler.

”Az önce kim katıldı” derdine son

Toplantı başladıktan itibaren Amazon Chime tüm katılımcıların listesini güncel şekilde ekrana yansıtarak, kimin katıldığını, kimin geç geldiğini ve kimin katılamayacağını net şekilde görmenizi sağlar. Ayrıca tüm kullanıcılar gürültünün nereden geldiğini bilirler, bu da arkadan gelen köpek havlamaları veya rahatsız edici klavye seslerini – o kullanıcıyı sessize alarak- engelleme imkanı verir.

Her yerden çalışabilme özgürlüğü

Amazon Chime en baştan mobil kullanım için tasarlandı. Android, iOS, Mac ve Windows, platformlarında kolayca kullanılabilen uygulamalar sayesinde Amazon Chime toplantı ve chatlerin senkronize şekilde yürümesini sağlar. Kullanıcılar toplantıya herhangi bir cihazdan katılabilir veya -toplantı devam ederken bile- bir cihazdan ötekine geçebilirler.

Kolay paylaşım imkanı

Amazon Chime ortak çalışmayı kolaylaştırıyor. Toplantı sırasında herhangi bir katılımcı, yöneticiden sıra ve söz istemeye veya farklı bir uygulama açmaya gerek duymaksızın, anında ekranını paylaşabilir. Toplantı sonrasında da devam edecek ortak çalışmalar için Amazon Chime “chat room”lar sayesinde;tek bir yerde güvenli şekilde ortak çalışamalar yapılmasına, chat detaylarının saklanmasına ve referans için başvurulacak dosyaların paylaşımına olanak verir.

 

Amazon