Sosyal Medya

iPhone

Yeni iPhone Kilit Ekranı Açığı, Fotoğraflar Risk Altında!

Yeni iPhone Kilit Ekranı Açığı, Rehberiniz, Mesajlarınız ve çıplak fotoğraflarınız risk altında, Tüm iPhone'larda çalışıyor.DETAYLAR BURADA !

Yeni iPhone kilit ekranı açığı, tüm iPhone’ların sanıldığı kadar güvenli olmadığı gösterdi!

iPhone kilit ekranınızın hacklenmesi, rehberinizi,mesajlarınızı ve varsa mahrem fotoğraflarınızı riske atıyor.iPhone sanıldığı kadar güvenli olmayabilir. Şifre ile korunuyor olsa bile.

Popüler teknoloji YouTuber iDeviceHelp, potansiyel olarak saldırganların iPhone’unuza erişmesine olanak tanıyan yeni bir açık ortaya çıkardı. Öyle ki iletişim bilgileri, mesaj günlükleri ve fotoğraflar da dahil olmak üzere.

Özellikle rahatsız edici olan şey ise bilgisayar korsanlarının telefonunuzun savunmalarını engellemek için şifrenizi bilmesine bile gerek yok.

Yeni iPhone Kilit Ekranı Açığı Nasıl Çalışıyor?

Ortaya çıkan açık kilit ekranında Siri aktif olmuş cihazlarda görülüyor. Saldırganın kötü amaçlarına ulaşması içinde cihazınıza fiziksel temasta bulunması gerekiyor.

Saldırgan akıllı telefonunuza sahip olduktan sonra, sizin telefon numaranızı almak için Siri’den yararlanabilirler. Malum Who am I? sorusu.Telefon numaranız bu şekilde öğrenildikten sonra, sizin telefonunuzu başka bir cihazdan arayarak güvenli sandığınız iPhone’unuzun kilidini dahi açmadan Mesajlara,fotoğraflara ve kişiler listenize erişebilmelerine olanak sağlanacaktır.

Bu aksaklıktan etkilenen modelleri arasında iPhone SE, 6 Plus ve 6S Plus bulunuyor. Ancak esas iddia iOS 8.0 ve üstünü kullanan herhangi bir iPhone cihazın bu istismara açık olduğunu yönünde.

Güvenlik açığı Apple’a bildirildi, ancak Touch ID ve Passcode ayarlarına gidip Siri’yi kilitli modda devre dışı bırakarak kendinizi daha da koruyabilirsiniz – Bu Mahrem fotoğraflarınızı güvende tutmanın en kolay yolu gibi duruyor.

TNW