TeknoTalk

TCKK Kişiye Özel Şifre Zarfı Nedir? Yeni Kimlik Kartı Şifre Değiştirme?

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Kişiye Özel Şifre Zarfı Nedir? Ne İşe Yarar?

Yeni Kimlik Kartı Şifre Değiştirme İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir? Şifresini Unutanlar yeni şifre Nasıl Oluşturacak? Şifremi unuttum yenisi nasıl oluşturabilirim? PİN ve PUK Numaramı unuttum, Yeni Kimlik Şifresi Nasıl Alırım? e-Devlet Üzerinden yeni kimlik şifresi alınır mı?

Yeni yıl ile birlikte bir çok vatandaş çipli yeni kimlik kartlarını almak için başvurular yapmaya başladı, hatta önemli sayıda ki kısmı da yeni kimliklerine kavuştu.

Yeni kimlik kartı ile birlikte karşınıza ilk çıkan bilinmeyenlerden birisi de TCKK Kişiye Özel Şifre Zarfı.

Aklımıza gelen ilk soru bu şifre zarfı ne işe yaracak oluyor? Bu zarfı saklamak zorundamıyım?

TCKK Kişiye Özel Şifre Zarfının içerisinde cep telefonlarından aşina olduğumuz Pin ve Puk kodları yer alıyor. Bu ilave olarak güvenliğinizde kullanılacak Size Özel bir Kişisel Mesaj yer alıyor.

YENİ KİMLİK PİN KODU NEDİR? Yeni Kimlik PİN Şifresi Nasıl Alınır?

Başvuru aşamasında kişiye 6 haneli olan PIN kodunun olduğu bir şifre verilecektir. Banka kartlarında işlem yaparken şifre kullanıyorsak, aynı şekilde yeni kimlik kartlarında da işlem yaparken PIN kodunu kullanacağız

PIN ve PUK bilginizin yer aldığı PİN ETİKETİ FORMU’NUZU saklamanız gerekiyor!

Kişiye Özel Şifre Zarfında yer alan ETİKET FORMUNDA hologram altında 6 haneli şifreniz yer alıyor ve buna ulaşmak için Hologramı kazımanız gerekiyor.

 

Yeni TC Kimlik Kartı Şifresi Ne İşe Yarar? Yeni Kimlik Kartı Şifre Değiştirme İşlemi!

YENİ KİMLİK PİN ŞİFRESİ NE ZAMAN AKTİF OLACAK?

Başvuru sonunda kişilere PIN zarfında bulunan 6 haneli şifre verilecek. Bu şifre, banka kartlarında olduğu gibi bazı işlemlerde kimlik doğrulama amacıyla kullanılacak. PIN kodu, kimlik kartı teslim edilinceye kadar aktive olmayacak.

YENİ KİMLİK PİN ŞİFRESİ NASIL DEĞİŞTİRİLECEK?

PIN kodu ilçe nüfus müdürlüklerinde bulunan kiosk’ları kullanarak değiştirebilecek.

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı PİN ETİKETİ FORMU’nda Neler Yer alıyor?

 

Yeni kimlik kartı şifre değiştirme İşlemi

KİOSK’la Yeni Kimlik Kartı pin şifre alma ,doğrulama,sıfırlama işlemleri!

Kiosk nedir? yeni kimlik şifre doğrulama alma işlemleri nasıl yapılır? çipli kimlik kartı şifresi unutulursa ne olacak? yeni kimliklerin şifresi nasıl değiştirilir?

Yeni TC kimlik kartları banka kredi kartlarında  olduğu gibi şifre kullanılıyor. Yeni kimlik kartlarının dağıtımına yönelik çalışmalar kapsamında ilçe nüfus müdürlüklerine şifre ve doğrulama işlemlerinin gerçekleştirilebileceği KİOSK’lar konuldu.

Yeni Kimlik Kartı Şifre Değiştirme

Vatandaşlar bu KİOSK’ları kullanarak kendilerine verilen Kişiye Özel Şifre Zarfında yer alan PIN şifresi ile tüm işlemlerini gerçekleştirebilecek.

PIN Şifremi Nasıl Değiştirebilirim?

İlçe Nüfus Müdürlüklerimizde bulunan KİOSK’lar üzerinde PIN şifrenizi değiştirebilirsiniz.PIN şifrenizi değiştirmek için kimlik kartınızın yanınızda olması yeterlidir.


PIN şifrenizi değiştirmek için Biyometrik Doğrulama, Kişisel Mesaj sorusu, eski PIN numarası girme metodlarından birini kullanabilirsiniz.

Kiosklar da şifrenizi değiştirirken görevliler dışında hiç kimseden yardım istemeyiniz ve şifrenizi görevli kişiler de dahil olmak üzere hiç kimseyle paylaşmayınız.

Kimlik bilgilerimizin hem ulusal hem de uluslararası seviyede güvenliğini sağlamak amacına hizmet eden milli işletim sistemi, uluslararası tüm güvenlik testlerinden başarıyla geçmiştir.

e-Devlet Üzerinden yeni kimlik şifresi alınır mı?

Yeni Kimlik Başvuru Takibi Nasıl Yapılır? Kimlik Kartım Neden Gelmedi?

Güncellendi   TCKK Kişiye Özel Şifre Zarfı Nedir? Yeni Kimlik Kartı Şifre Değiştirme? 02 Ekim 2017

Exit mobile version