Sosyal Medya

Android

Yeni LG G6 Resmen Tanıtıldı, Modülerliğin Temel Unsurlarını Lehine Çeviriyor

Yeni LG G6 Resmen Tanıtıldı, Modülerliğin Temel Unsurlarını Lehine Çeviriyor. LG En yeni özellikleri ile dikkat çekti. TÜM DETAYLAR BURADA!

Yeni LG G6 Modülerliğin Temel Unsurlarını Lehine Çeviriyor!

Yeni LG G6 Resmen Tanıtıldı. MWC 2017! Yeni LG G6’da daha uzun bir ekran, su geçirmez bir tasarım ve kablosuz hızlı şarj desteği karşımıza çıkıyor.

LG geçen senenin başlarında duyurduğu G5 modelindeki modülerliğe çok güveniyordu. Modüler tasarımına olan ilgi eksikliğini gördükten sonra dürüst bir şekilde bu noktadan uzaklaşacağını açıklamıştı. Samsung’un Note 7 fiyaskosundan etkilenerek daha fazla güvenlik konularına da odaklandığı kesin.

Yeni LG G6 modelinde bu tutucu yaklaşımın ve modülerliğin evrilmiş halini göreceksiniz. Sıradışı 18:9 (kısaca 2:1) FullVision Özellikli ekranı ile dikkat çekmeyi başardı.

LG ilk bakışda selefinden çok daha düz ve güzel bir tasarıma sahip olduğu açık. Metalik bir sırt Gorilla Glass 5 Ekran koruyucu ve alüminyum çerçeve ve köşeler ise yuvarlatılmış. LG’nin çift kamera ve parmak izi okuyucusu G5’in aksine şimdi arka tarafa yerleştirilmiş.

ICE Platinium, Buz Platinyum Rengi bize Samsung’un “Coral Blue”’ sunu hatırlattı. Astro Black (siyah alan, gri çerçeve) rengi,“Mistik Beyaz”(beyaz cam, şampanya altın çerçeve) ve gelecekte daha fazla renk seçeneği eklenecek.

 

Galeri: LG G6 | 35 Foto

 

 

Önde 5.7-inç IPS ekranı 2.880 x 1.440 çözünürlük ve 564 ppi piksel yoğunluğuyla birlikte Dolby Vision ve HDR10 içerik desteği de sunuyor. Bu panel, metalik çerçeve ile aynı hizada oturan düz bir Gorilla Glass 3 ile kaplı. Bu adım cihazı çizilmelere ve darbelere karşı koruyor.

Ekran büyüklüğüne rağmen ince çerçevesi sayesinde G5, S7 Edge ve OnePlus 3T’den daha küçük bir gövde boyutu sağlanmış; böylece G6’nın kullanıcının elinde daha rahat bir şekilde oturmasına izin verilmiş.

Buradaki diğer önemli özellik, görüntü panelinin köşeleri yuvarlatılmış olması, hem estetik nedenlerle hem de düşmelere karşı köşelerden darbeyi daha azaltması bu sayede sağlanmış. LG’nin test verileri yuvarlak köşelerin darbenin şiddetini daha iyi emdiğini ve zararları azalttığını ortaya koymuş.

Yazılım tarafında ve Teknik Özellikle cephesinde ise durum şöyle;

Beklendiği gibi Android 7.0 ve Google’ın en yeni Asistan özelliği yüklü geliyor. Qualcomm Snapdragon 821 chipset (MSM8996AC), 4GB of LPDDR4 RAM, 32GB UFS 2.0 depolama alanı, microSD genişleme yuvası, dual mikrofon, USB 3.1, NFC ve LTE downlink 600 Mbps hızında.

Sürpriz özellikler arasında IP68 Su geçirmezlik!

Burada sürpriz olan G6’nın IP68 toz geçirmez ve su geçirmezlik derecesine sahip olması, yani toz girmesine karşı tamamen korunması ve en az bir metre su altında sürekli daldırma için test edildiği anlamına geliyor.(Şaşırtıcı bir şekilde LG, telefonunu tuzlu suda test ettiğini söyledi.)

Bu nedenle, Nano SIM + microSD sürücü tepsisi yalnızca çıkarılabilir parça olarak kullanılan malzemeler. Bu malzemelerin su geçirmemesi için kauçuk conta kullanılmış.

Yeni LG G6 Resmen Tanıtıldı!

Yeni LG G6 Resmen Tanıtıldı

Çıkarılabilir pil artık yok. 3.300 mAh’lik bir Lityum Polimer Hücreli batarya kullanılmış. Birlikte verilen Hızlı Şarj 3.0 güç adaptörü ve USB-C kablosuyla, tamamen boşalmış bir pili yalnızca yarım saat içinde yüzde 34’lük bir şarja, ardından da 72 dakika sonra tam şarja ulaştırmak mümkün.

Yazının başında Note 7 Fiyaskosu sonrası güvenlik önlemleri daha fazla odaklanıldığını belirtmiştim LG, daha yüksek voltajda ve daha fazla şarj döngüsü ile bu pillerini test ettiğini açıkladı. Ayrıca LG’nin pil ile gövde arasındaki ayırıcı parçaların kalınlaştırıldığı ve darbelerde kısa devreyi engellemek için ekstra güvenlik önlemleri alındığını belirtti.

 

Burada ilginç bir durumda farklı pazarlarda farklı özelliklere sahip LG G6’lar sunulacak. Örneğin, dahili kablosuz şarj işlemi yalnızca ABD modellerinde mevcut olacakken; V20’de daha önce görülen 32-bit Quad DAC yalnızca Asya varyantlarında mevcut olacak. Benzer şekilde, yalnızca bazı Asya pazarlarında 64GB modelini ve ikili-SIM modeli ile sunacak.

Basit bir şekilde heryerde mükemmel LG G6’yı bulamayacağız.

LG UX 6.0 – Yeni LG G6 Resmen Tanıtıldı!

Yazılım tarafında, LG’nin yeni “UX 6.0” kullanılıyor ve G6’nın 18: 9 ekran boyut oranından tam olarak yararlanılmasını sağlıyor.

LG’ye özgü yerel uygulamalarının çoğu – Galeri, Kişiler, Takvim, E-posta ve Müzik -, çizmeleri ön plana çıkarmaya yönelik daha pratik ve estetik bir hale getiren iki kareli bir ızgarayla tasarlanmıştır. Aynı özellikler Android 7.0’ın çoklu pencere görünümünde de geçerlidir; bu pencerede isterseniz her iki uygulama için de bir pencere ayarlayabilirsiniz. Yeni özelliklerle doldurulmuş kamera uygulaması var.

İşlemci tarafında LG Özellikle Snapdragon 835’in yerine kendini kanıtlamış Snapdragon 821’i tercih etmiş. Bunun mantıklı bir sebebi de var. 10nm finfet teknolojisini kullanan 835’in ekstra devre ilavesi var. Üretim kalitesinin tatmin edici bir seviyeye gelmesi biraz zaman alacağı için LG’nin çipi güvenilirlik uğruna kullanmamayı tercih etmiş. LG bu noktada açıkça söylemese de yakında çıkması beklenen Galaxy S8’i yenmeyi hedeflerken bilinen bir yongayı tercih etmesi mantıklı.

G6’nın çift kamera modülü Sony’nin 13 megapiksellik IMX258 ile güçlendirildi; f / 1.8 ana kamera optik stabilizasyon artı 71 derecelik bir görüş alanı ve f / 2,4 geniş kamera 125 dereceye bakıyor. Öte yandan, 5 megapiksel çözünürlüklü selfie kamera, f / 2,2 açıklık ve 100 derecelik görüş alanı içeriyor.LG, G5 ve G4’lerde olduğu gibi, her üç sensör için de 1.12um piksel boyutuyla yapışıyor ancak LG’nin kamera yumruğunu kaldırma konusundaki ısrarına bağlı olarak daha düşük çözünürlükler kaçınılmaz.

Daha da önemlisi, lazer otofokus ve renk spektrumu sensörünün bulunmamasını LG’nin bunu yazılım optimizasyonu ile gerçekleştirdiğine inanıyoruz.

Özetle yeni LG G6 FullVision ekranı ile oldukça iyi görünen ve sağlam çalışan bir cihaz olarak satın alınmaya değer görünüyor.
https://youtu.be/6vMLTdgRB8Y

 

Yeni LG G6 Resmen Tanıtıldı

Engadget