Sosyal Medya

MacOS

Yeni MacBook Hayalimdeki Makina!

Yeni MacBook sizi şaşırtabilir!

 

Yeni MacBook sizi şaşırtabilir!

Yıllardır özellikle UltraBook ‘un gelişinden sonra yüksek çözünürlüklü ekran,uzun pil ömrüne,muhteşem bir performansa,yüksek donanım kalitesine ve kullanışlı bir trackpad’a sahip ve adeta bir çanta içine atabileceğiniz bir dergi kadar hafif bir şey hayal edip durdum.

Bunları beklemek çok mu fazla diye sizde kendinize sormuş olabilirsiniz ? (ki Muhtemeldir).

Bu mükemmel Laptop’ı bir çok üretici yaratmayı denemiş olsa da HP DV2 ve MacBook Air gibi ama hepsinin birbirinden farklı kusurları olmuştur.

Apple nihayet 1299$ a fiyatı ile satışa sunduğu yeni macbook ile bunu gerçekleştirmiş gözüküyor.

Design (Tasarım)

Design

O kadar hafif tasarlanmış ki sırt çantanıza atıp unutacağınız cinsten yada masanızın üstünde duran dergiler ile karıştırıldığında yanlışlıkla çöpe atabileceğiniz kadar hafif olmuş.

2 yıldır kullanılan 15 inç retina ekrana sahip Macbook Pro bu yenilikçi ürünün zaten habercisi gibi ama MacBook Pro ile karşılaştırmaya kalktığımda sırt çantanıza koyduğunuzda sırtınızda bir tuğla taşıyormuşsunuz hissi veriyordu.

Bu yeni MacBook ile MacBook Air arasıdaki fark 397 gram. Her yerde kullanabileceğiniz  kadar ince ve bir dergi tutar gibi hissediyorum.

Apple’ın iPad Air 2 gibi ama fonksiyonları olarak tam bir masaüstü bilgisayar oluşturmuş hissi uyandırıyor.

Bu kadar ince ve hafif  olmasına rahmen OS X ‘in tüm gücünü hissediyorsunuz. Bunu gerçekleştirmek gerçekten zordur.

Ayrıca Apple ‘ın parlayan bu yeni rengini beğendim. Altın, gun metal ve gümüş renklerinden alabilirsiniz.

Display (Ekran)

lead

İlk kez retina ekran kullanmışsanız muhtemelen eskisi ile arasındaki farkı önce anlamazsınız ancak uzun süre kullandıktan sonra 2013 öncesi eski ekranların çözünürlüklerinin size ne kadar düşük geleceğini fark edersiniz.

Çok seçici olabilirim ama Laptop seçerken en önemli şeylerden biri ekran çözünürlülüğü artık.

Yeni MacBook ‘un ekranı bir harika. Renk faktörü yüksek ve kaliteli bir Retina ekran sunuyor.

Her durumda mükemmel çalışan 12 inç 2304 x 1440 piksel harika bir ekrana sahip. Her durumda diyorum zira MacBook Pro ‘da olduğu gibi parlak ekran güneş ışığında yansımalardan dolayı zorlaştırıcı bir unsurdu.

Ancak şikayetim olmasa da her yerde artık retina ekran istiyorum.

Sound (Ses)

sound

Her nasılsa Apple küçük bir laptop içine etkileyici hoparlörler monte etmeyi başarmış. Üstündeki ince hoparlör ızgarasını görünce oldukça berbat müzik kalitesi bekleyebilirsiniz ama size de hoş bir süpriz yapıp şaşırtmayı başaracaktır.

İnce, hafif bilgisayar için bu şimdiye kadar duyduğum en iyi sese  sahip. Yüksek ses seviyesinde bile şaşırtıcı derecede iyi bir ses performansı var. Genel olarak, film, müzik ve diğer internet videoları için bu çok iyi.

Tartışmalı Yeni Klavye

Screen Shot 2015-06-13 at 07.36.47

Apple bu yeni klavyede yeni bir mekanizma ile çıkardı. ve çıktığından beri tartışma konusu oldu. Belki de tek tartışılan konusu bu.

keys2

Trackpad / Force Touch

trackpad

Fiziksel bir tıklama olmadığını bilseniz bile force touch kullanımına alışmak biraz zaman alabilir. Bir eylemi gerçekleştirmek için çift tıklama yerine hafifçe bastırmaya alışmak size zor gelebilir.

One port life

one-port

Bu gün hangi kabloları kullandığımız bir düşünelim .

  1. iPhone şarj kablosu
  2. Ekran Kablosu

Artık Apple tüm cihazlarında USB-C Port’u kullanıyor olacak.

Performance (Performans)

performance

Dual Core 1.1 Ghz işlemcisi ki 1.2 Ghz yükseltilebilir. Yeterince iyiden daha güçlü bir performans sunuyor. Batarya ömrü yaklaşık 8 saat seviyelerine çıkmış görünüyor. Bu gayet iyi bence 15 inç MacBook ta bu süre 5-6 saat aralığındaydı.

Ayrıca fan sesi duymayacaksınız. Sessizlik sizi biraz ürkütebilir.

GOLD

Öğrenciler için ideal bir ürün gibi geliyor. Yakında tüm kampüslerde bunu görebilirsiniz.

Tüm işyerlerinde olacağını düşünüyorum. Çünkü kompakt bir şey arayanlar çok seyahat edenler bunu tercih edecektir.

MacBook rakiplerine göre pahalı dursa bile dürüst olalım hepimiz kaliteli donanıma ve tasarıma sahip olduğu için Apple Computer almaya gidiyoruz. Bu paraları bu yüzden harcıyoruz.

Sonuçta Apple güzel ürün yapmış be 🙂