Sosyal Medya

MacOS

Yeni Mac’lere Windows 7 Desteği Yok!

Apple'ın yeni Macbook Air ve Macbook Pro modelleri için Windows desteği açıklandı. Yapılan resmi açıklama 2015 model Mac'ler için Windows 7 desteğinin sona erdiği yönünde.

Apple’ın yeni Macbook Air ve Macbook Pro modelleri için Windows desteği açıklandı. Yapılan resmi açıklama 2015 model Mac’ler için Windows 7 desteğinin sona erdiği yönünde.

Apple’ın ay başındaki “Sprint Forward” etkinliğinde duyurduğu yeni Macbook Air ve Macbook Pro modelleri için BootCamp desteği belli oldu. Apple destek sayfalarındaki BootCamp sistem gereksinimlerini güncelleyen Apple, 2015 modeller için Windows 7 desteğini kesti.

2015 model 11 inç ve 13 inç Macbook Air modelleri ile 13 inç ve 15 inç Macbook Pro modellerinin hepsi için desteklenen tek Windows sürümü ise 8 oldu. BootCamp Asistant yazılımının en son sürümü indirilerek yüklenebilen Windows 8 işletim sisteminin sadece 64 bit sürümü Mac’ler üzerinde kullanılabiliyor.

2014 model Macbook Air ve Macbook Pro’lar ise hala 64 bit Windows 7 desteğine sahip. Yeni Macbook modelleri üzerinde Windows 8 öncesi sürümleri kullanmak isteyenler için tek şans sanallaştırma yazılımları. Apple, BootCamp desteği vermese de WMware Fusion ya da Parallels Desktop gibi yazılımlar ile daha eski Windows sürümlerini 2015 Macbook’lara yüklemek mümkün olabilir. Apple’ın yeni 12 inç’lik Macbook modellerinde de sadece Windows 8 desteği vermeceği tahmin ediliyor.