Sosyal Medya

Donanım

Yeni Nesil DDR5 RAM iki Kat Daha Hızlı Olacak

Yeni Nesil DDR5 RAM iki Kat Daha Hızlı Olacak, Ama 2018'i Beklemeliyiz! PC oyuncuları ve video profesyonelleri hızlı performansla yaşıyor!

Yeni Nesil DDR RAM iki Kat Daha Hızlı Olacak

DDR5 RAM çok daha hızlı olacak ancak elini çabuk tutması lazım! PC oyuncuları ve video profesyonelleri (diğerleri arasında) hızlı performansla yaşıyor ve ölüyorlar.

Mikro elektronik endüstrisi için standartlar belirleyen kuruluş olan JEDEC, şu anda yeni nesil DDR RAM için tasarım özellikleri üzerine çalışmakta olduğunu açıkladı.

Yeni DDR5 bellekler selefinin bant genişliği ve yoğunluğunun iki katına çıkmasının yanı sıra kanal verimliliğini de geliştirerek daha hızlı ve daha fazla enerji verimliliği sağlayacak.

DDR5 RAM iki kat hızlı olacak, Ama elinin çabuk tutması lazım!

JEDEC, yeni standartları 2018 yılında yayınlamayı planladığını açıkladı. Bu DDR5 RAM’in yakın bir zamanda tüketicilerin kullanımına sunulmayacağı anlamına geliyor.

Bilgisayar üreticilerinin yeni yongalar için destek sağlaması biraz zaman alabilir. Yine de Intel, masaüstü bilgisayarınızın performansını artırmak için son derece düşük gecikme süresini katı hal sürücünün hızıyla birleştiren Optane adlı kendi bellek seçeneğine yönelik çalışıyor.

ASUS, Dell, HP ve Lenovo, bu yıl bazen Optane donanımlı sistemleri piyasaya sürmeyi planlıyorlar. Eğer bunlar çıkarsa DDR 5 Modası geçmiş olabilir.