TeknoTalk

Yeni Samsung Exynos Yongası, Galaxy S9 için iPhone X Özellikleri Vaat Ediyor

Samsung Yeni Exynos 9 Serisi 9810’u Duyurdu!

Yeni Exynos Yongası, Galaxy S9 için iPhone X Özellikleri Vaat Ediyor. Samsung’un Yeni Exynos Yongası, Galaxy S9 için Hangi iPhone X Özelliklerini vaat ediyor. Detaylar…

Samsung yeni yıla yeni akıllı telefon işlemcisini duyurarak başladı. Samsung’un bir sonraki amiral gemisi Galaxy S9 için beklediğimiz bazı şeyler bu açıklama ile gün yüzüne çıktı. Gelişmiş performans, yüz tanıma, nesne tanıma ve derin öğrenme olağan beklentiler arasında yer alıyor.

Samsung AI’nin doğrudan yeni Exynos işlemciye entegre edip edmediğine dair bir kesinlik olmasa da; AI görevlerini daha iyi yerine getirmek için optimize edilmiş olması kesinlik kazandı. Şirket özellikle aygıtın kilidini açarken gerçekçi yüz izleme filtreleriyle daha güçlü bir güvenliği büyük avantaj olarak tanımlıyor.

Başlıca iPhone X Özellikleri bir çok insana da Galaxy S9’da tanıdık gelecek. Animoji ve tartışmalı FaceID gibi.

Yeni Samsung Exynos Yongası – Exynos 9810

The Exynos 9 Series 9810

Tam işlemcinin tam adını vermek gerekirse Exynos 9 Series 9810; yaklaşmakta olan Galaxy S9’un kalbinde yer alması neredeyse kesin. Amiral gemisi Android Telefonlar arasında şu anda hakim olan mimari üzerine kurulmuş durumda. 4 Performans İşlemcisi Çekirdeği 2.9 Ghz hızlara ulaşabiliyor. Ayrıca 4 Verimlilik Çekirdeği daha fazla pil ömrü getirmek için kullanılıyor. Samsung muhtemelen tasarımlarını geçen yılın ortasında ARM tarafından duyurulan Cortex-A75 ve Cortex-A55’e dayandırıyor. Her ikisin de makine öğrenme süreçlerini ve arttırılmış ve sanal gerçeklik gibi şeyleri geliştirmeye ve hızlandırmaya önem vermişti.

Samsung’un ikinci nesil 10nm işlem teknolojisini kullanarak ürettiği Exynos 9810 son derece enerji tasarruflu olacak.Samsung, tek çekirdekli performansın iki katına çıkmasını ve çok çekirdekli senaryolarda yüzde 40’lık bir iyileşme vaat ediyor.

Çip aynı zamanda hassas kişisel ve biyometrik verileri (yüz, iris ve parmak izi taramaları gibi) işlemek için ayrı bir güvenli işlem birimi de olacak.

Bu yeni yonganın içinde yer alan modem, altı taşıyıcı yığını destekleyen ilk işlemci oluyor. Geçen yılki 1 Gpbs hızlar şimdi teorik olarak 1.2 Gbps hızlara çıkmış durumda. Samsung ayrıca, Ultra HD (yani 4K) çözünürlükte 120 fps’ye kadar video kaydı “gerçek zamanlı odaklama dışı fotoğrafçılığı” ve hem görüntü hem de video yakalarken daha iyi sabitleme sözü verdi.

Yine de bu tür tanıtımlarda bahsedilen özelliklerin gerçek cihazlarda görülmesi genellikle garanti edilmez ama; Samsung’un iPhone X cihazından sonra çıtayı yakalamak için yeni amiral gemisinde bir çok özelliği hayata geçireceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Samsung Galaxy S9 yeni Exynos işlemcisini kullanabileceği, Qualcomm’un Snapdragon 845 mobil işlemcisini de bazı ülkeler için ürettiği modellerde kullanabilir. Samsung’un Galaxy S9 için teknik özellikleri önümüzeki günlerde çok daha iyi şekillenir, Şimdilik Exynos 9810 neler sunabileceğini biliyoruz. Bekleyip göreceğiz.

TheVerge


Yeni Samsung Exynos Yongası – Samsung Exynos 9 Serisi 9810 mobil işlemcisini duyurdu

Exit mobile version