Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Yeni SD Kart Sınıflandırma Sistemi, Uygulama Performansı Ön Planda!

Yeni SD kart sınıflandırma sistemi Açıklandı. Yeni Sistemde SD Kartlar Uygulama Performansına göre sınıflandırılacak. DETAYLAR BURADA!

SD kartlar yakında uygulama performansına göre derecelendirilecek.

Yeni SD kart sınıflandırma sistemi Açıklandı. Yeni Sistemde SD Kartlar Uygulama Performansına göre sınıflandırılacak.

Yeni sınıflandırma sistemi müşterilerin SD Kartları, uygulamaları çalıştırmak için kullanıldıklarında her bir ürünün ne kadar iyi performans göstereceğini anlamasına yardımcı olmak için tasarlandı.

Birinci sınıfın adı A1, SD Derneği tarafından yayınlanan Secure Digital 5.1 spec ‘tin bir parçası olarak tanımlandı. Diğer sınıflar daha sonra eklenecek.

Uygulama Performansı Sınıf A1 kartları, saniyede 10 MB ve ayrıca 1500 rasgele okuma IOPS (saniyede giriş / çıkış işlemleri) ve 500 rasgele yazma IOPS’u içeren ardışık performans gerektirir.

sda_head_logo-41918f5046b58101a8da8dac343846a2
Anandtech notes‘un belirttiği gibi sıralı performans gereksinimi talep etmezler. UHS Speed Class 1 ve regular Speed Class 10 kartları saniyede 10MB’lik bir hızla çalışıyor

Yeni SD kart sınıflandırma Sembolü

 

appperf_shortlong2_5e87c9f45bbc8016a5c0aa97f094df5d

SD Kartlarda şimdi önemli olan IOPS performansının ilave düzenlemesi. Bu düzenleme SD kartları saf bir dosya saklama biçiminden sıklıkla uygulamaları çalıştırmak için kullanılan bir flash bellek biçimine dönüştürmek için gerekli hale gelmiştir.

Bazı kartlar katı sıralı performans sunabilir ancak mobil cihazlarda birincil depolama olarak kullanılmak üzere rasgele okuma / yazma özelliğine sahip değiller.

Yeni SD performans düzenlemesi Android 6.0 Marshmallow’ın piyasaya sürülmesiyle daha yaygın dikkat edilecek kriter haline geldi. Yeni SD Kartlarda Uygulama Performansı derecelendirmeleriyle, elde edeceğiniz bir performans hakkında fikir sahibi olmak çok daha kolay.

Verge