Sosyal Medya

iPhone

Yenilenen Siri iOS’u Nasıl Değiştirecek?

iOS 9 iOS 8 gibi birçok gişe rekorları kıran yeni özelliklere sahip olmasa da, onun sesli asistanı Siri'nin yeteneklerini geliştirmek Apple gibi dev teknoloji şirketinin en büyük önceliklerinden biri.

Siri nihayet büyüyor.

iOS 9 iOS 8 gibi birçok gişe rekorları kıran yeni özelliklere sahip olmasa da, onun sesli asistanı Siri’nin yeteneklerini geliştirmek Apple gibi dev teknoloji şirketinin en büyük önceliklerinden biri.

Pazartesi başlayan San Francisco ‘daki WWDC (Apple’s World Wide Developer Conference) konferansının iOS bölümünde Siri ve Siri’nin Siri-powered arama yetenekleri tanıtımın merkezinde yer aldı.

Açılış sırasında Apple’ın yazılım mühendisliği kıdemli başkan yardımcısı Craig FEDERIGHI yaptığı konuşmada iOS 9 ‘un yeni özelliklerini tanıttı.

Bunlar arasında proaktif asistan, bağlam bilinçli yetenekleri , akıllı daha güçlü arama araçları ile gelen yeni Siri merkezli özellikler yer aldı.

Proactive Assistance (Proaktif Asistan)

Gerçek hayattaki gibi en iyi dijital asistanlarda önceden sizin neye ihtiyacınız olduğunu tahmin edebilenlerdir. Tabi bu hiç kolay bir iş değil.
Teknoloji şirketleri Google’ın Gogle Now’i gibi makina-öğrene yeteneklerini geliştirmeye devam ediyor. iOS 9 ile Siri benzer yetenekleri bize sunuyor olacak.

Screen-Shot-2015-06-08-at-1.43.47-PM

Siri Artık İçerik Getirecek

IOS 9 ile Siri nihayet sorgulara yeni tip cevaplar vermesi mümkün olacak.

Örneğin, geçen yaz Fransız tatilden belirli bir fotoğrafı bulmak ister misiniz?

“Geçen yaz benim Paris gezi fotoğraflarımı göster.” Deyin. 🙂
Mashable animated GIF

 

Apple Siri’ye eklediği bu yeni özellikler ile Siri rakipleri Google ve Microsoft’un seviyesine ulaşmasına yeterli olacak mı onu zamanla göreceğiz.
Ancak bu birazda Apple’ın yeni arama API gibi özelliklerini kullanacak geliştiricilerine bağlıdır. Siri için bu çok yeni akıllı ve gelişmiş aramalar büyük olasılıkla hoş bir ilave olacak ama daha güçlü bir Siri biraz zamana ihtiyacı var gibi.