Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Yenilikçi Avusturalya Doları Makineler Tarafından Red Ediliyor

Yenilikçi özelliklere sahip 5 Avusturalya doları makineler tarafından red ediliyor. Yenilikçi Banknotun yaygınlaşmasında makine engeli.

Yenilikçi özelliklere sahip 5 Avusturalya doları makineler tarafından red ediliyor.

Yeni çıkarılan 5 Avusturalya doları kalpazanlara Karşı alınan yeni önlemleri gözler önüne seriyor. Ancak Avusturalya doları makineler tarafından kabul görmüyor.

Günümüzde bir çok kimse banka kartları ve temassız ödeme sistemleri sayesinde nakit kullanmaktan uzaklaşıyor olsa da hala banknot kullanımı dünya genelinde %60’lar seviyesinde. Doğal olarak hala nakit kullanım ihtiyacı olduğu çok.

Hal böyle olunca kalpazanlar için hala nakit kopyalamak cazibesini koruyor. Kalpazanların nakitlerini kopyalamak istemeyen merkez bankaları ise en teknoloji güvenlik sistemleri ile banknotlarını sürekli yeniliyor.

Avustralya Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde yeni 5 $ banknotlarını piyasaya sundu ve sahteciliğe karşı alınan son teknolojik önlemleri etkileyici bir video ile açıkladı.

En etkileyici önlemlerden biri 3 boyutlu yıldız.

Avusturalya 1996 yılından beri sahteciliğe karşı polimer banknot kullanıyor ve plastik banknot kullanan ilk ülke. Onu daha sonra Kanada izlemişti.

İşte yeni tasarımı ve güvenlik önlemleriyle 5 Avusturalya Doları.

Makineler isyanda! 

Tüm bu güzelliklerin yanında hiç beklenmedik bir sorun Merkez bankası yetkililerini şoke etti.

Otomatlar, Poker makineleri, Self servis makineleri yeni ve yenilikçi 5 Avusturalya dolarını kabul etmiyor. Durum böyle olunca ilk ciddi engel ile karşılaşan merkez bankası yetkilileri çözüm arıyor. Ülke genelinde 100.000’in üzerinde bu tip otomatlar var ve tüm bunların yenilenmesi için muhtemelen 20 Milyon dolar gibi bir rakama ihtiyaç var.

via GIPHY

 

Yeni Banknotun yaygınlaşması için oldukça uzun bir süreye ihtiyacın olduğu kesin.