Sosyal Medya

Android

Yeşil Pil Simgeli Galaxy Note 7 Uçakta Yandı

Siyah kare ve yeşil Pil Simgeli Galaxy Note 7 uçakta yandı. 21 Eylül'de değişim programında verilen yedek cihazlarda da pil sorunu devam.

Siyah Kare ve Yeşil Pil Simgesi’de Çare Olmadı, Değişen Galaxy Note 7 uçakta alev aldı.

Yeşil Pil Simgeli Galaxy Note 7 olarak bilinen 21 Eylül’den itibaren değişim programında yedek cihaz olarak verilen Galaxy Note 7, uçaktaki yolcunun cebinde yanmaya başladı!

Daha önce  Wall Street Journal reports ‘ta yayınlanan makalede geçen hafta yedek cihazlarını alan bazı müşterilerin “yeni Galaxy Note 7 telefonlarında da aşırı ısınmasına ve pil gücünü hızla kaybetme problemi olduğunu bildirmişti.

Samsung bu problemi henüz doğrulamamış olsa da  Samsung söz konusu problemlerin “bilinen batarya problemi” ile ilgili olmadığını ve bunun seri üretimden “izole vakalar” olduğunu söylemişti.

Ancak yaşanan son olay Samsung’u değiştirme programında da çuvalladıklarını gösterir nitelikte.

Samsung’un patlayan pil sıkıntısıları bitmiyor. Bu kezde The Verge’te yer alan habere göre Southwest Airlines Galaxy Note 7’si cebinde olan bir yolcunun dumanlar çıkmaya başladı.

Brian Green adlı yolcunun telefonun, bu modellerin pillerinde tespit edilmiş olan ‘patlama’ kusuru nedeniyle ‘kontrolden geçirilip yenilenmiş’ bir cihaz olduğu belirtildi.

Green, telefonu şarjı azalmaktayken cebine koyduğunu, birkaç saniye sonra da ufak bir patlama ses duyduğunu ve pantalonunun cebinden duman çıktığını gördüğünü söyledi.

Telefonu panikle uçağın koridoruna atan Green, “cihazdan koyu ve yeşil bir duman yükseliyordu” dedi.

Uçak havalanmadan önce yaşanan olayın ardından Louisville-Baltimore seferi yapması planlanan uçak boşaltılarak uçuş iptal edildi.

Değişen Galaxy Note y cebinde yanmaya başlayan yolcuya müdahale edildi. Güvenlik gerekçesiyle tüm yolcular tahliye edildi.

Değişen Galaxy Note 7 Uçakta Yandı - Yeşil Pil Simgeli Galaxy Note 7

Yeşil Pil Simgeli Galaxy Note 7 olduğu doğrulandı.

Bu cihazın 21 Eylül’de değişim programında verilen yedek cihazlardan biri olduğu; üzerinde ise  siyah kare ve yeşil pil simgesi olan model olduğu doğrulandı.

Olay Louisville’den Baltimore’ya giden 944 sayılı Southwest Airlines ‘ta gerçekleşti.

 

Replacement Samsung Galaxy Note 7 phone catches fire on Southwest plane on The Verge