Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

YouTube Aşırı Dinci Bir Adamının Videolarını Yasakladı

YouTube Aşırı Dinci Bir Adamının Videolarını Yasakladı. YouTube videoların kime göre tehlikeli olduğuna nasıl karar verecek?

YouTube Terörist Faaliyetleri Durdurma Konusunda Agresif Bir Adım Geldi

YouTube Aşırı Dinci Bir Adamının Videolarını Yasakladı.

YouTube’un terörist videoları yakalama ve durdurma çabaları kapsamlı önlemler içermektedir. Bu kapsamda YouTube, Birleşik Devletler’deki bir drone grevi yüzünden öldürüldükten altı yıl sonra internette önde gelen İngiliz cihad araştırmacısı olarak görev yapan Amerikalı din adamı Bay Awlaki’nin video arşivini büyük ölçüde azalttı ve yasakladı.

NYT geçen sonbahardan önce 70.000’den fazla olan El-Awlaki videosu sayısı şu anda 18.600’e düşmüş durumda.Geride kalanların “büyük çoğunluğu”, haber hikayeleri, radikal düşüncelerin reddedilmesi, uçağın grevinin yasallığı ve El-Awlaki’nin kendisi dışındaki insanlardan gelen diğer videolar üzerine tartışmalar. Yasaklanan videolardan bazılarını diğer sitelerde hâlâ bulabiliyor olsanız da, bulunmaları açıkça daha zor olacak.

YouTube’un bu tutumu aşırılık yanlısı videoları caydırma konusundaki ciddiyetinin altını çiziyor ancak; şirketin ifade özgürlüğü ile şiddeti teşvik etme girişimlerini engelleyen ince çizgi üzerinde yürüdüğü açık. Bu konuda oldukça zorlanacaklar. Hangi açıdan teknik olarak “güvenli” olan bir videonun çok tehlikeli olduğuna kim karar verecek? Bu tip kararlar neresinden bakarsanız bakın platformdan uzaklaşmayı da körükleyebilir.

New York Times


YouTube Aşırı Dinci Bir Adamının Videolarını Yasakladı