Sosyal Medya

Genel

YouTube Canlı Yayın İçin Ön Koşulunu Değiştiriyor Mu?  

YouTube canlı yayın servisini yakında herkese açabilir. YouTube'da canlı yayın yapmak için 10.000 aboneye sahip olmanız gerekiyordu

YouTube canlı yayın servisini yakında herkese açabilir.

YouTube canlı yayın yapmak için 10.000 aboneye sahip olmanız gerekiyordu. Son gelen bilgilere göre artık abone sayısı 10.000’in altındaki kullanıcılar da, YouTube uygulamasında canlı yayın yapabilecekler.

Kullanıcılar, iOS YouTube uygulamasında benzer değişikliklerin olduğunu  bildiriyor. YouTube, son birkaç yıl içinde Facebook ve Twitter’da yaptığınız gibi, canlı yayın akışını herkesin kullanabileceği şekilde genişletmek istiyor. YouTube’da canlı yayın erişiminiz olup olmadığını görmek için; uygulamayı açın ve ana ekranda kayıt düğmesine basın. Erişiminiz varsa, standart düğmenin üzerinde, kaydetmeye başlamanızı sağlayan bir “Canlı Yayın” butonunu görmeniz gerekiyor.

YouTube tarafından yapılan bu değişiklik oldukça mantıklı. Canlı yayın, son birkaç yıldır son derece popüler hale geldi ve Facebook gibi şirketler bu özelliği kullanmakta. YouTube, canlı yayın konusunda rekabetçi kalmak istiyorsa yeni gelişmeleri takip etmeli ve canlı yayın bu gelişmelerden biri.
Google tarafından herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Web sitesinde hala canlı yayın için  minimum abone sayısının 10.000 olduğunu belirtiyor.

digitaltrends