Sosyal Medya

Genel

YouTube Ücretli Dönemi Başlatıyor!

YouTube, "ücretli abonelik" sistemini başlatmak için düğmeye basıyor!

YouTube, “ücretli abonelik” sistemini başlatmak için düğmeye basıyor!

Yayın hayatının geride kalan 10 yıllık kısmını ücretsiz olarak geçiren YouTube’un paralı abonelik sistemi gibi bir planı olduğu uzun süredir biliniyordu. Gelen haberler popüler video platformunun bu düşüncesini kısa bir süre sonra hayata geçireceğini gösteriyor.

Re/code internet sitesinin raporuna göre içerik sahipleri (YouTube profesyonelleri), Google’ın reklamsız bir YouTube deneyimi için kullanıcılardan aylık bir ücret talep edeceğini açıkladı.

Hizmetin ne zaman başlatılacağı ile ilgili henüz net bir tarih verilmezken, sektörün içinde yer alanlar bunun Ekim ayı sonuna kadar gerçekleşebileceğini söylüyorlar. Belki de bugün gerçekleştirilecek olan Nexus etkinliğinde, yeni premium abonelik planı hakkında daha fazla bilgiye sahip olabiliriz.

Google benzer bir hizmeti şu anda YouTube Music Key servisi ile kullanıcılara sunuyor. Bu sayede kullanıcılar belirli bir ücret karşılığında reklamsız, çevrimdışı ve arka planda müzik dinleyebiliyorlar. Yeni abonelik planının Music Key servisi ile birlikte 10 dolarlık bir fiyatla, Ekim ayı sonunda kullanıcılara sunulması bekleniyor.