Sosyal Medya

Genel

Yurtdışından Telefon Getirenlere İyi Haber!

Yurtdışından getirilen cep telefonlarının Türkiye'de kayıt ettirilmeden kullanılabileceği süre uzatılıyor.

Yurtdışından getirilen cep telefonlarının Türkiye’de kayıt ettirilmeden kullanılabileceği süre uzatılıyor.

Ülkemizde cep telefonlarının fiyatlarının oldukça yüksek olması sebebi ile yurtdışından telefon getirme ve kullanma oldukça popüler. Ayrıca halihazırda yurtdışında yaşayan vatandaşların Türkiye’ye seyahetlerinde de ülkemizde telefonlarını kullanabilmesi için 60 gün süre tanınıyordu.

Telefonları kayıt ettirmeden kullanma süresi ikiye katlandı!

Bilgi Teknolojii ve İletişim Kurumu’nun (BTK) yaptığı yazılı açıklama ile yurtdışından getirilen cep telefonlarının kayıt ettirilmeden kullanılacağı süre uzatılıyor. Halihazırda telefonunuzu kayıtsız bir şekilde 60 gün kullanmanız mümkünken yapılan açıklama ile bu sürenin 120 güne çıkartılacağı müjdelendi.

Yurtdışından gelen vatandaşlar 60 günlük sürenin oldukça kısa olduğundan şikayet ediyordu. Bu şikayetleri dikkate alan BTK, yolcu beraberinde yurtdışından getirilen cep telefonların kayıt altına alınması ile ilgili Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik’te yaptığı değişiklikle bu süreyi 120 güne çıkardı.

cell-phone

Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek olan bu değişiklik, BTK’dan yapılan açıklamaya göre birkaç gün içerisinde gerçekleşecek.

Bu duruma elbette tek sevinenler yurtdışından ziyarete gelen vatandaşlar olmayacak. Ülkemizdeki yüksek fiyatlar nedeniyle yurtdışından telefon getiren vatandaşlarımızında işine yarayacak bir değişiklik olan 120 günlük kayıtsız kullanma süresi, önceleri sadece 30 gündü.

Yapılan yeni düzenleme ile 120 gün yani 4 aya çıkartılan bu süre zaarfının sonunda telefon hala kayıt altına alınmamışsa, kullanıcıların telefonlarının kullanıma kapatılacağını son olarak söyleyelim.