Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Çin’de, Yüz Tanıma Sistemi Tuvaletlerde Kağıt Hırsızlığına Karşı Kullanılıyor

Çin'de, Yüz Tanıma Sistemi Tuvaletlerde Kağıt Hırsızlığına Karşı Kullanılıyor. Biyometrik Kimlik doğrulama artık Umumi Tuvaletlerde!

Çin, Yüz Tanıma Yazılımı ile Tuvalet Kağıdı Hırsızlarıyla Savaşıyor!

Biyometrik kimlik doğrulama, telefonlardan dizüstü bilgisayarlara ve şimdi de umumi tuvaletlere doğru ilerliyor. Yüz Tanıma Sistemi Tuvaletlerde kağıt hırsızlarına karşı önlem olarak kullanılmaya başlandı.

Bunun ilk örneklerinden biri Pekin’de yaşanıyor.

The New York Times’daki habere göre;

Pekin’deki Çinli makamlar şimdi yüz tanıma yazılımı tarafından desteklenen bir tuvalet kağıdı cihazı kullanmaya başladı. Yüz tanıma sistemiyle tuvalet kağıdı hırsızlarıyla mücadele edilmek isteniyor.

Yüz Tanıma Sistemi Tuvaletlerde Kağıt Hırsızlığına Karşı Savaş!

Alışılmadık yöntem Temple of Heaven Park’taki umumi tuvaletlerde çok daha az tuvalet kağıdı bulundurulmasını sağladı. Her Bir kişi için 9 dakikada bir kez kağıt veriliyor.

Değişiklik ile parkın kronikleşmiş tuvalet kağıdı hırsızlığına karşı alınmış ve bunda da başarılı olunmuş gibi duruyor.

Doğal olarak bu bazı sakinleri oldukça sinirlendirdi. Çin’deki bazı insanlar için sabun, kağıt havlu ve tuvalet kağıdı gibi ücretsiz malzemeleri satın almanın bir yolu olarak kamusal tesisleri kullanmak sıklıkla görülen bir şey.

Cihazın maliyetini de paylaşayım. 750 Dolar. İlk test çalışmaları başarılı olursa ki olmuş gibi duruyor parkın tamamında kullanılacak.

TheVerge