Sosyal Medya

Eğitim

10. Yılını kutlayan BIG BANG 2021’de yine öncü girişimler sahne alıyor!

Bu sene 10’uncu yaşını kutlayan Big Bang Start-up Challenge için geri sayım başladı. İTÜ ARI Teknokent’in Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek tarafından 2 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilecek etkinlik, dünyadan ve Türkiye’den en iyi girişimcileri ağırlayacak.

10. Yılını kutlayan BIG BANG 2021’de yine öncü girişimler sahne alıyor!

Bu sene 10’uncu yaşını kutlayan Big Bang Start-up Challenge için geri sayım başladı. İTÜ ARI Teknokent’in Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek tarafından 2 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilecek etkinlik, dünyadan ve Türkiye’den en iyi girişimcileri ağırlayacak. Yenilikçi, çığır açıcı proje ve teknolojilerin; kendi yolunu çizen, ihtiyaçtan yola çıkarak çözüm üreten girişimlerin adresi olan Big Bang’de bu yıl “Öncüler” mottosu hâkim olacak. İzleyicilere benzersiz bir online deneyim sunmaya hazırlanan Big Bang’de 20 girişim sahnede sunum yaparken; birbirinden farklı sektörlere çözüm üreten yaklaşık 90 teknolojik girişimin standı online olarak ziyaret edilebilecek.

İTÜ ARI Teknokent’in Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek tarafından gerçekleştiren; dünyadan ve Türkiye’den en iyi girişimcileri ağırlayan Big Bang Start-up Challenge için geri sayım başladı. Bu sene 10’uncu yaşını kutlayan Big Bang Start-up Challenge, 2 Aralık 2021 Perşembe günü online olarak gerçekleştirilecek. Dünyadaki kuluçka merkezleri arasında ilk 5’te gösterilen İTÜ Çekirdek, bugüne kadar olduğu gibi, bu yıl da “öncü” girişimleri kamuoyu ile buluşturacak. Geçtiğimiz sene 54 milyon TL’lik kaynağı girişimlere ulaştıran Big Bang’in, kendi rekorunu kırarak bu yıl çok daha büyük bir kaynak yaratması bekleniyor. Teknoloji, girişimcilik ve inovasyon odaklı binlerce izleyici bigbang2021.itucekirdek.com  adresinden bu heyecana ortak olacak.

Girişimlerin toplam değerlemeleri 2,8 milyar TL’ye ulaştı

İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi kurulduğu günden bu yana 3 bin girişime ve 6 bin 500 girişimciye destek verdi. Yalnızca 2021 yılında onlarca farklı ülkeden ve Türkiye’nin 81 ilinden başvuru alan İTÜ Çekirdek’in 10 yılda desteklediği girişimler 320 milyon TL’nin üzerinde yatırım aldı. Girişimlerin toplam değerlemeleri 2,8 milyar TL’yi, toplam ciroları ise 370 milyon TL’yi aştı.

Big Bang onlarca başarı hikayesine şahitlik etti

10 yıl içerisinde İTÜ Çekirdek desteğiyle projelerini geliştiren yüzlerce girişim, Big Bang’de ivmelenerek global başarı hikayeleri yazdı. Bu girişimler arasında cirosunun yüzde 85’i yurt dışından gelen; ürününü MIT’ye satan; 40’dan fazla ülkeye distribütörlük ağı kuran; Silikon Vadisi’nden yatırım alan; sektörlerin değişmesine sebep olan; unicorn olmaya çok yakın girişimler bulunuyor. Big Bang 2021’de de yine geçmiş yıllarda olduğu gibi çok konuşulacak öncü girişimlerin doğması bekleniyor.

Türkiye’ye değer katan paydaşlar

İstanbul Sanayi Odası, Elginkan Vakfı’nın Elmas Paydaş; İstanbul Büyükşehir Belediyesi-İstanbul Planlama Ajansı ve Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği (OİB)’nin Platin Paydaş; Teknoloji ile Üretelim, EnerjiSA, AgeSA, Agito, Anadolu Efes, AKSigorta, AXA Sigorta, Elder, Ford Otosan, HDI Sigorta, Teknasyon, Türkiye Sigorta ve Yapı Kredi Teknoloji’nin Altın Paydaşları arasında yer aldığı İTÜ Çekirdek’in Türkiye’ye değer katan, omuz omuza vermiş 40’ı aşkın paydaşı bulunuyor. Paydaşların desteği ile İTÜ Çekirdek girişimleri; sektörün kalbinden liderler ile buluşup mentörluk alıyor, yatırım ve satış sonlanan iş birliği görüşmeleri yapıyor.

Etkinlikle ilgili detaylı bilgi ve kayıt için; bigbang2021.itucekirdek.com/