Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

1M Dolarlık YouTube Değişim Yaratıcıları Projesinde Bir Türk

1M Dolarlık YouTube Değişim Yaratıcıları Projesinde Bir Türk

Youtube yeni sosyal sorumluluk projesi Değişim yaratıcıları ‘Creators for Change’.

Bu projeye ayrılan bütçe tam 1 Milyon Dolar.

YouTube yeni projesi Creators for Change ile sosyal sorumluluk videolarına 1 milyon dolar fon ayırıyor.
Günümüzde sosyal değişim denilince aklımıza birçok farklı kavram gelir. Bu kavramların hepsinin ortak noktası, ifade edildiği ve milyonlara ulaştığı yer ise bir tane: YouTube. Yeni projesi ise Creators For Change.

YouTube denilince çoğumuzun aklına kedi videoları ve evinde sentetik sümük yapmaya çalışanlar gelse de, toplumu pozitif yönde geliştirmeye çalışan idealist içerik üreticiler milyarlarca kere seyrediliyor.

https-%2f%2fblueprint-api-production-s3-amazonaws-com%2fuploads%2fcard%2fimage%2f220086%2fcreators_for_change

YouTube ve doğal olarak Google da bu durumun farkında. Bu yüzden, “Creators for Change” adını verdiği bir program dahilinde, sosyal iyilik amaçlayan başarılı içerik üreticilerinin video prodüksiyon masraflarını karşılamak için 1 milyon dolar ayırıyor.

Bu program dahilinde YouTube 6 kişiyi seçmiş. Aralarında kıymetli arkadaşımız Barış Özcan’ın da olduğu bu 6 kişilik ekip, ilk Değişim Yaratıcıları olacak.

Hepsinin ortak yanları ise, toplumu bilgilendirmek, azınlık haklarını konusunda kamu oyu yaratmak, kültürel çeşitliliği artırmak olarak özetlenebilir.

Kendini Sanat, tasarım ve teknoloji konularına “hikaye anlatıcılığı” (storytelling) perspektifinden bakan biri olarak tanımlayan Barış Özcan haricinde Creators For Change  Değişim yaratıcıları programına dahil diğer 5 isim ise Hamza Arshad, Omar Hussein, Nilam Farooq, Abdel an Vrai ve Natalie Tran.

YouTube, kar amacı gütmeyen kurumlar, okullar ve medya şirketleri ile dünya çapında beraber çalışıp yerel programlar ile birbirinden ayrık sosyal toplum parçaları arasında köprüler kurmaya çalışıyor.

YouTube’u özel yapan durumların başında, en ilişkilendirilebilir kişilerden kahramanlar yaratması yer alıyor. Creators for Change programına dahil edilen bu 6 ilham verici insan, dünya çapında milyonlara dokunmayı başarıyor.

Elbette Gururumuz Barış Özcan!!!

Barış Özcan (from Turkey)

Natalie Tran

Abdel en Vrai

Nilam Farooq

Omar Hussein (from Saudi Arabia)

Humza Arshad (from the UK)