Sosyal Medya

Genel

2017 YGS Sınav Sonuçları Açıklandı, Tıkla ve Öğren

2017 YGS Sınav Sonuçları 28 Mart'ta Açıklandı, Peki Kaçıranlar Ne Olacak? Anayasanın 42 Maddesi Kaçıranlar için Telafi sınavı verecek mi?

2017 YGS Sınav Sonuçları 28 Mart’ta Açıklanıyor, 15 Dakika Kuralı Yüzünden Gecikenlere Telafi Sınavı Var mı?

 

AÇIKLANDI!!!

 

İşte Sonuç Linki!

2017 YGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Bu soruya ÖSYM resmi sitesinden cevap verdi. 2017 YGS Sınav Sonuçları 28 Mart 2017 ancak saat belli değil!

Yok Böyle Bekleyiş! ÖSYM öğrencileri krize Soktu! Ösym geçen yıllara göre sonuçları açıklama da gecikince Stres Hat Safhaya Yükseldi!

Bu zamana kadar en geç 16:30 da açıklamıştı!

Sonuçların açıklanacağı tarihi ilk defa kendi sitesinden paylaşan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, sınav takvimi sayfasında diğer sınavların sonuç tarihini de açıkladı.

2017 YGS Sınav Sonuçları 28 Mart

ÖSYM Sınav Sonuç Sayfası

Sınav Sonuçlarını Yarın Bu Link’ten Takip Edebilirsiniz!

2017 YGS Sınav Sonuçları 28 Mart!

Sınav Sonuçlarını bekleyen öğrenciler ile birlikte 15 Dakika Kuralı Mağduru öğrencilerde heyecanla bekliyor.

ÖSYM 15 Dakika kuralı yüzünde sınava giremeyenlere Telafi Sınavı Yapacak mı?

Kurumun başkanı Prof. Dr. Ömer Demir 15 dakika kuralından ötürü sınava giremeyenler için “telafi sınavı” olmayacağını açıkladı.

Ancak Kamu baş denetçisi Şeref Malkoç’un Anayasanın 42. Maddesini hatırlatmıştı.

Kamu Baş denetçisi Şeref Malkoç, sınav zamanı okula gelip sınava giremeyenler için kuruma Anayasa’nın 42’inci maddesini hatırlattı. Bu açıklamadan sonra da Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kamu Denetçiliği Kurumu’nun raporunu beklediklerini açıklamıştı.
Sınava giremeyenler için hazırlanacak olan raporu beklediklerini söyleyen Bakan Yılmaz, rapor hangi yönde çıkarsa çıksın o raporun diğer kurumlar tarafından uygulanması lazım açıklamasını yaptı.

Anayasa 42’inci madddesi 15 Dakika Mağdurlarının Umudu olabilir!

Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz. Öğrenim hakkının kapsamı kanunla tespit edilir ve düzenlenir. Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Bu esaslara aykırı eğitim ve öğretim yerleri açılamaz.Eğitim ve öğretim hürriyeti, Anayasaya sadakat borcunu ortadan kaldırmaz. İlköğretim kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunludur ve Devlet okullarında parasızdır. Özel ilk ve orta dereceli okulların bağlı olduğu esaslar, Devlet okulları ile erişilmek istenen seviyeye uygun olarak, kanunla düzenlenir.