Sosyal Medya

Yazılım

2019 Windows’taki Linux Masaüstünün Yılı Olacak!

Windows ve Linux ortaklıklarını bir başka boyuta taşıdı. Windows 10 bu yaz yerleşik bir Linux Çekirdeği Alacak. Windows 10 Linux Terminal!

Windows 10 bu yaz yerleşik bir Linux Çekirdeği Alacak

2019 Windows’taki Linux Masaüstünün Yılı Olacak! Windows 10 bu yaz yerleşik bir Linux Çekirdeği Alacak.

Linux ve Windows arasındaki bu ani gelişen sıkı fıkı ilişki bir adım daha ileri götürülüyor. Microsoft’un bir blog gönderisinde Windows 10′a bu yaz tam bir Linux çekirdeği gönderileceğini duyurdu.

İlk olarak Insider Önizlemesi ile Haziran sonunda inşa edilecek yapı yeni Windows Subsystem for Linux 2 olarak adlandırılıyor. Yayınlanacak olan bu ilk sürüm en son kararlı Linux sürümü olan 4.19’un altyapısına dayanacak ve bundan sonraki sürümler ile devam edilecek.

Microsoft’a göre bu bir Linux Kernel – Linux Çekirdeğinin kullanıldığı ilk sürüm değil. İlki geçen yıl Azure Sphere ile gelmişti. Ancak Windows alt yapısında kullanılması ilk oluyor.

Bir anlamda istediğiniz emülatörü kullanarak daha hızlı ön yüklemeler ve daha verimli bellek kullanımı performanslarına sahip olmak mümkün olabilir. Kullanıcılar söz konusu çekirdeği kullanarak dağıtık bir yapı kurabilirler. Çekirdeğin kendisi zaten açık kaynak kodlu olduğu için bunu geliştirip değişikliklere katkıda bulunabilirsiniz.

Bu haberlerin tümü, Microsoft’un daha önce Windows Terminal komut satırı uygulamasının yeni bir sürümünü duyurmasından sonra da geldi.