Sosyal Medya

Mobil

2019’un en çok satan akıllı telefonu iPhone XR oldu

En çok satan akıllı telefonlar iki Apple modeli oldu. 2019'un en çok satan akıllı telefonları iPhone XR ve iPhone 11, Merak edilen rakamlar?

Veee 2019’un en çok satan telefonu iPhone XR

2019’un en çok satan akıllı telefonu iPhone XR oldu. İkinciliği ise iPhone 11 aldı.

Geçtiğimiz senenin en çok satan akıllı telefonu Ekim 2018’de piyasaya sürülen Apple’ın iPhone XR modeli oldu. 749 dolarlık uygun fiyatlı iPhone modeli olarak lanse edilen model, gerçekten hedefine ulaşmış görünüyor.

Omdia verilerine göre iPhone XR, 2019’da 46.3 milyon ünite satıldı ve tüm rakiplerini geride bırakmayı başardı. 9to5Mac tarafından yayınlanan araştırma verisinde ise ikinciliği bir diğer popüler telefonu iPhone 11 37.3 milyon ünite ile alıyor.

İki iPhone modelini sırasıyla Samsung’un orta seviye ve giriş seviyesi modellerinden Galaxy A10, Galaxy A50 ve Galaxy A20 izledi.

İlginç olan Apple’ın akıllı telefon gönderileri daha önceki yıllara göre yüzde 4.6 azaldı ancak şirketin birkaç önemli modele odaklanmış olması geçtiğimiz iki yıl boyunca ilk iki pozisyonunu korumasına vesile oldu.

“Apple genel anlamda fiyat artışları yaptığı modellerine bütçe dostu modellere de yer vererek, üst düzey modelleri almakta zorlanacak Apple severleri bu modellere yönlendirmiş oldu. Bu yüzden iPhone XR gibi içindeki işlemcilerinin bir üst seviye modelleri ile hemen hemen aynı olan modeller daha çok sattı. Bunun şu andaki iPhone 11 modelinde de göreceğiz. Şimdiden 2020’nin en çok satan akıllı telefon modelinin iPhone 11 olması garanti gibi.”

Omida’nın rakamları, iPhone XR’nin yıl boyunca güçlü satışlara işaret eden IDC’nin verileriyle de uyuşuyor. Yine de şirket net olarak ne kadar sattığını açıklamayı bıraktı.

“Ortada dolaşan rakamlar; Apple’ın önemli ölçüde daha ucuz ve üst düzey modellerin ana özelliklerine sahip bir iPhone sunma stratejisinin başarılı olduğunu gösteriyor.”

Eylül 2019’da Apple en uygun fiyatlı yeni modeli olan 699 dolarlık iPhone 11 ile bu stratejisini daha da güçlendirmiş oldu. Son gelen raporlar da ise daha önce iPhone SE2 olarak adlandırılacağını söylediğimiz, iPhone 9 olarak lanse edilmeye hazırlanan uygun fiyatlı iPhone modeli yine bu stratejinin bir parçası olacak. Mart ayında gelmesi bekleniyor.

2019’un en çok satan akıllı telefonu iPhone XR, iPhone 11 ikinci…