Sosyal Medya

Eğitim

2023 LGS Kapsamındaki MERKEZİ SINAV SONUÇLARI Açıklandı!

Bu yıl tam 562 şampiyonumuz var görünen o ki tercih yarışı daha zor olacak! Millî Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçlarının açıklandığını duyurdu. 562 aday 500 tam puan alarak şampiyon oldu.

2023 LGS Kapsamındaki MERKEZİ SINAV SONUÇLARI Açıklandı!

Bu yıl tam 562 şampiyonumuz var görünen o ki tercih yarışı daha zor olacak!  LGS sonuçları 2023 açıklandı. 1 milyon 263 bin 313 öğrenci ve velileri arama motorlarını meşgul ediyor. 2023-2024 eğitim öğretim döneminde eğitim hayatlarına lisede devam edecek olan binlerce 8. Sınıf öğrencisi 4 Haziran’da iki oturum olarak Liseye Geçiş Sistemi sınavına girmişlerdi. İlk oturumda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru, ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru karşısında ter dökmüşlerdi. Son dakika açıklanan sonuçlar, “Meb.gov.tr” üzerinden sorgulanıyor. İşte, LGS sonuçları sorgulama ekranı!

 

Millî Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçlarının açıklandığını duyurdu. 562 aday 500 tam puan alarak şampiyon oldu.

 

4 Haziran’da LGS kapsamında gerçekleştirilen “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav” sonuçları http://meb.gov.tr adresinden erişime açıldı. 1 milyon 30 bin 195 öğrencinin katıldığı sınavda 562 kişi 500 tam puan aldı. Kılavuz 26 Haziran’da açıklanacak. Tercihler ise 3-19 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek. Sonuçlar, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi ile sorgulanabilecek.

LGS SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu 26 Haziran’da yayımlanacak. Adaylar, tercihlerini 3-19 Temmuz’da yapabilecek. Yerleştirme sonuçları, 24 Temmuz’da açıklanacak.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ortaokul 8. sınıfta eğitim gören öğrencilere yönelik yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın iki oturumu 4 Haziran’da gerçekleştirilmişti.

Birinci oturumda, öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika yanıtlama süresi verildi. Öğrencilerin ikinci oturumda matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 soruyu yanıtlamaları için 80 dakika süreleri oldu.

Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.