Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

İş sağlığı ve güvenliği iş arama sürecinde başlıyor

Adaylarla işverenleri bir araya getiren mobil uygulama 24 Saatte İş’in Kurucu Ortağı Gizem Yasa, iş sağlığı ve güvenliği konusunun iş arama sürecinde başladığını ifade ederek bu sürecin doğru araçlarla dizayn edilmesinin aktif çalışma  hayatında oluşabilecek iş sağlığı ve güvenliğine dayalı problemlerin önüne geçebileceğini belirtti. 

İş sağlığı ve güvenliği iş arama sürecinde başlıyor

Ülkemizde 1987 yılından bu yana her yıl 4-10 Mayıs tarihleri arasında “İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası” kutlanıyor. Çalışma şartları, çalışanın bedensel ve ruhsal sağlığını doğrudan veya dolaylı olarak etkileyebildiğinden, iş güvenliğinin sağlanmasına yönelik farkındalığın güçlenmesi büyük önem arz ediyor. Adaylarla işverenleri bir araya getiren mobil uygulama 24 Saatte İş’in Kurucu Ortağı Gizem Yasa, iş sağlığı ve güvenliği konusunun iş arama sürecinde başladığını ifade ederek bu sürecin doğru araçlarla dizayn edilmesinin aktif çalışma  hayatında oluşabilecek iş sağlığı ve güvenliğine dayalı problemlerin önüne geçebileceğini belirtti. 

Günümüzde iş sağlığı ve güvenliği konusu, ilgili tarafların ortak çabası ile koruyucu hizmetlerin esas alındığı bir sistem olarak ele alınıyor. Yapılan araştırmalara göre iş kazalarının yüzde %98’i, meslek hastalıklarının ise yüzde %99’u önlenebilirken, gerekli önlemler alınmadığı için her yıl iş kazaları ve meslek hastalıklarından dolayı birçok kayıp yaşanıyor.   Bu kayıpların önüne geçmek, bu alandaki stratejilerin ve doğru uygulamaların geliştirilmesini teşvik etmek adına iş sağlığı ve güvenliği bilincinin oluşturulması kritik bir değer olarak öne çıkıyor.

Yapay zeka kullanımıyla geliştirilen algoritmalar problemli şirketleri devre dışı bırakıyor

Teknolojinin gücünü kullanırken insan odağını kaybetmeden işe alım süreçlerini dönüştürmek için sistem araçlarını yeni teknolojilerle sürekli güncellediklerini söyleyen 24 Saatte İş Kurucu Ortağı Gizem Yasa,

 “24 Saatte İş olarak, 24 saat içerisinde cevap garantisi vererek adayların iş arama süreçlerinde yaşadıkları belirsizlikleri ortadan kaldırırken, aynı zamanda onların güvenli bir şekilde iş aramalarını mümkün hale getiriyoruz. Hem çalışan adayları hem de şirketler için kendilerini değerli ve güvende hissedecekleri bir işe alım süreci dizayn ederek oluşturduğumuz algoritmalarla değişen dünyanın ihtiyaçlarını karşılayan, güvenli, hızlı, verimli ve pratik bir işe alım yöntemi sunuyoruz. Yapay zeka kullanarak geliştirdiğimiz algoritmalar sayesinde, sisteme gelen şirketlerle ilgili pek çok veri sistem tarafından analiz ediliyor. Problem olma ihtimali tespit edilen şirketler anında sistem dışı bırakılıyor ve adaylarımızı olası risklerden korunmuş oluyor” ifadelerini kullandı. Adaylardan alınan geri dönüşlerin de şirketlere yönelik incelemelerde etkili olduğunu dile getiren Yasa, “Adaylar herhangi bir şirket hakkında bize olumsuz bir geri dönüş yaparlarsa, o şirket inceleme altına alınıyor. Şikayet eden aday ve şikayet edilen şirketle birebir konuşarak süreci her iki taraftan da dinliyoruz ve gerekli önemleri alıyoruz ve sorunun ilk adımda önlemesini sağlıyoruz.” dedi. 

24 Saatte İş Kurucu Ortağı Gizem Yasa,

Kadın adaylar  “uyku modu” özelliğiyle güvende

Özellikle kadın adayların iş arama süreçlerinde yaşadığı problemleri fark ederek, bu sorunları ortadan kaldırmak için de birtakım adımlar attıklarını belirten Gizem Yasa, Kadınların iş arama süreçlerinde maruz kaldığı taciz olaylarını önlemek için “uyku modu” özelliğini geliştirdik.

Uygulama üzerinden iş arayan kadınlar isterlerse Uyku Modu özelliğini devreye sokarak akşam 21.00 ile sabah 08.00 aralığında işverenden mesaj almamayı tercih edebiliyorlar. Buna ek olarak işveren kadın adaylara rahatsız edici mesajlar attığında, yapay zekâ sistemimiz tarafından otomatik olarak tespit edilip sistem dışı bırakılıyor. Geçmişte de potansiyel sorunları fark ettiğimiz andan itibaren moderasyon konusuna büyük önem vererek ilerledik. Tüm sistemimizi problemli olabilecek hesapları yakalayabilmesi ve sorunu oluşmadan tespit edebilmek üzere kurguladık. En ufak bir şikâyette dahi anında değerlendirmeye alıp inceleme sonuçlanıncaya kadar şirket hesaplarını kapadık ve ilanları dondurduk. Bu sayede ileride oluşabilecek problemleri ilk adımda bertaraf ederek güvenli bir çalışma hayatı için en doğru zemini hazırlıyoruz”  sözlerini kaydetti.


24 Saatte İş hakkında:

24 Saatte İş, doğru iş ile doğru adayın en etkin ve hızlı biçimde eşleşmesinin ne kadar önemli olduğundan yola çıkarak 2017 yılında kuruldu. Teknolojinin gücünü arkasına alarak iş arayanların başvurularına 24 saat içinde cevap almalarını garanti eden bir mobil uygulama olan 24 Saatte İş, iş arama sürecini adaylar için pratik ve keyifli bir hale getiriyor, belirsiz süreçleri ortadan kaldırıyor. Adaylar CV oluşturmadan, 1 dakikada doldurabilecekleri profil ile en yakın, en uygun işlere başvurabilirken, işverenler ise çalışan adaylarının başvurularını hemen değerlendirip görüşmelere başlayabiliyor. 4 milyon aday ve 162.000 şirketi bünyesine katan, 450.000’den fazla adayın iş bulmasını sağlayan 24 Saatte İş, hızla büyümeye devam ediyor.