Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

30 Dolarlık Bu Cihaz Aracınızı Ele Geçirebilir!

Araçların güvenlik Açıklarından Faydalanmanın Yolunun buldular.30 Dolarlık Bu Cihaz Aracınızı Ele Geçirebilir!

Muhtemelen yeni aracınızın kapısını açmak için uzaktan düğmesine bastığınızda artık aracınızın hırsızların eline geçtiği düşünmüyor olabilirsiniz.

Fakat Samy Kamkar pek öyle düşünmüyor. Las Vegasta Düzenlenen DefCon Hacker Fuarında güvenlik araştırmacısı Samy Kamkar Rolljam adını verdiği ve 30$ mal ettiği cihazı ile Nissan, Ford, Toyota ve Volkswagen  gibi markaların ve birçok garaj kapının bu yöntemle ele geçirilebileceğini gösterdi.

Samy Kamkar -Defcon - Las Vegas Hacker Konferansı

Samy Kamkar -Defcon – Las Vegas Hacker Konferansı

Sistem basitçe şöyle çalışıyor

Kurban aracını ilk açmaya çalıştığında bunun işe yaramadığını fark edecek. ikinci kez açmak için bastığında cihazın kapının açılması için gerekli kodu çoktan çalmış olacak. Bu sayede artık aracınızın kapılarını açmak için gerekli olan ikincil kod cihazda saklanmış oluyor.

Otomobil üreticileri “rolling code” dedikleri her defasında açma kodunu değiştiren bir sistem geliştirmiş olsalar bile bugün bir çok araç hala eski sistemleri kullanmaya devam ediyor. Bu da bu cihazla potansiyel kurbanlar arasında milyonlarca kişi olduğunu gösteriyor.

Otomobil üreticileri de sorunun farkında olduklarını ve yeni sistemlere geçiş yaptıklarını ancak eski sistemlerin değiştirilmesinin zor ve zaman alacağını teyit ediyorlar.