TeknoTalk

30 Gendeki Mutasyonları Tespit Eden Yeni Color DNA Testi

Kalp Rahatsızlıkları için 30 Gendeki Mutasyonları Tespit Eden Yeni DNA Testi

Color’un Yeni DNA Testi Kiti Kalp Rahatsızlıklarını Tanımlayabilir.

Amerikan Genetik test şirketi COLOR, çoğunlukla kanser ve DNA testleri ile biliniyor ancak yeni duyurduğu DNA TEST Kiti daha çok kalp rahatsızlıkları ile ilgili.

Color’un Yeni DNA Test Kiti, anormal kalp ritimleri, kalp kası ve atardamarlarını etkileyen herhangi bir hastalık, kalp hastalıklarına yatkınlık gibi durumları tespit edebilir.Kalp yapısını, işlevini ve ritmini belirleyen 30 gende mutasyonları analiz ederek tüm bunları gerçekleştirebiliyor. Color kalıtsal kalp rahatsızlıklarının hala çok yaygın olmadığını söylüyor ancak oranın hala 200 kişide 1 olduğununda altını çiziyor.

Kitin test ettiği 30 gen, Amerikan Tıbbi Genetik ve Genomik Koleji’nin “tıbbi olarak uygulanabilir” olarak tanımladığı testlerdir. İnsanlar belli kalıtsal kalp rahatsızlıklarına yatkın olduklarını erkenden öğrenirse; aniden inme ve kalp krizi geçirmeden önce gerekli önlemleri alabilirler.

Doktorlar bu testler sayesinde kalp ritmi anormalliklerini, kolesterol seviyelerini veya plak birikimini bu testler sayesinde gerçekleştirebilir. Genetik mutasyona sahip kişiler çocuklarını ve kardeşlerini de bu testlere sokmak isteyebilir.

Color’un kalıtsal kalp testi kiti  ” Yeni Color DNA Testi Kiti “artık satın alınabilir ve sadece 245$.

 

Color

Exit mobile version