Sosyal Medya

Android

3D Touch, Synaptics ile Android’e Geliyor!

Android'li telefonlar, bu teknoloji sayesinde basınca hassas ekranlara sahip olabilir!

Android’li telefonlar, bu teknoloji sayesinde basınca hassas ekranlara sahip olabilir!

3D Touch’lı iPhone 6S’iyle keyif süren Apple kullanıcılarını kıskanan Android’liler, yakında benzer bir işleve kavuşabilirler.

Synaptics’teki ekran uzmanlarının yaptığı duyuruya göre ClearPad 3700 adındaki dokunmatik ekran denetimi, “değişken güç algılama” işleviyle geliyor. Firma, bu yeteneği ClearForce olarak adlandırıyor. Bu özelliğe sahip ekranların yıl sonunda toplu üretilmesi planlanıyor. Bu yüzden ClearForce’u 2016’nın amiral gemilerinde görme ihtimalimiz var. Synaptics, Samsung, Xiaomi ve Lenovo gibi telefon üreticileriyle hali hazırda çalıştığından, teknolojinin nasıl kullanılacağı şimdiden merak konusu oldu.

Synaptics’in açıklamasına göre ClearForce, hızlı kaydırma, yakınlaşma, oyunlar, metin ve fotoğraf düzenleme gibi kullanıcı arayüzlerine “değişken güç” ekleyerek kullanıcılara yeni boyutlar sunuyor.

En yeni iPhone’larla gelen 3D Touch, bilgisayarlardaki sağ tuş menüsüne benziyor ve çeşitli kısayollara hızla ulaşmanızı sağlıyordu. Parmağınızı ekrana ne kadar bastırdığınızı algılayan benzer teknoloji, Apple Watch ve yeni MacBook’ta da kullanılıyor.