Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

4 Dolarlık Akıllı Telefon için Dolandırıcılık Suçlaması

Geçen haftalarda ilk olarak duyurduğumuz Hindistan’da  satışa sunulacak 4 dolarlık akıllı telefonu hatırlarsınız.

Bu ucuz akıllı telefon sanılandan çok daha kısa sürede 30 Bin adet ön sipariş almayı başarmıştı ki şirketin başı dolandırıcılık suçlamasıyla derde girdi.

Hindistan Milletvekili Pramod Tiwari tarafından şirket dolandırıcılıkla suçlandı ve hükümetten bu konuda bir soruşturma yapılmasını talep etti.

Zira sunulan cihazdaki özelliklere bakılırsa 4 Dolara bu cihaz bu pek mümkün görünmüyor.

Neydi Özellikleri?

4-inç qHD IPS ekran, 1GB Ram, 8GB yerel depolama alanı ki 32GB’a kadar yükselebilir. Önde 0.3 Megapiksel arkada ise 3.2 Megapiksel kamera.

Web sitesinde yayınlanan detaylara göre 1.3 Ghz 4 Çekirdekli işlemci ve 1.450 mAh bataryası mevcut. Android Lollipop ve Whatsapp,Facebook ve Youtube gibi uygulamar yüklü geliyor.

Indian Cellular Association’ın kurucusu ve başkanı Pankaj Mohindroo CNN’e verdiği röportajda bu bir şaka yada aldatmaca olmalı bu kadar bileşeni 2700 Rupi yani yaklaşık 4 Dolara satmanın mümkün olmadığını söylüyor.

witeout2-980x654-840x561

Telefonu Hindistan’da üretecek olan Ringing Bells firması tüm dolandırıcılık suçlamalarını red ediyor ve cihazları zamanında teslim edeceklerini söylüyor.

Unutmamak gerekir ki Hindistan hükümeti bu projeyi destekliyor. Belkide bileşenlerden oluşan aradaki farkı yerli üretim cihaz yapmak adına hükümet finanse ediyorda olabilir.

Bakalım 4 Dolarlık akıllı telefon söylendiği gibi tüketicinin eline geçecek mi?