Sosyal Medya

Eğitim

5. Kadir Has Üniversitesi Spor Hukuku ve Yönetimi Sertifika Programı Başlıyor

Kadir Has Üniversitesi çatısı altında 18 yıldır spor ve sosyal bilimler alanlarında eğitim programları, konferanslar ve semineler düzenleyen ve 2 binden fazla mezun veren KHAS Spor Çalışmaları Merkezi yeni akademik yılda da eğitimlerini sürdürüyor.

5. Kadir Has Üniversitesi Spor Hukuku ve Yönetimi Sertifika Programı Başlıyor

 

Kadir Has Üniversitesi Spor Çalışmaları Merkezi tarafından düzenlenen Spor Hukuku ve Yönetimi Sertifika Programı 2 Aralık’ta başlıyor. Spor hukuku ve yönetimi alanında kariyer yapmayı hedefleyen ve profesyonel olarak spor sektöründe çalışmak isteyenlere açık olan programın burs sınavı 5 Kasım Pazar günü yapılacak. Programın kayıtları ise 27 Kasım Pazartesi gününe dek devam edecek.

 

Kadir Has Üniversitesi çatısı altında 18 yıldır spor ve sosyal bilimler alanlarında eğitim programları, konferanslar ve semineler düzenleyen ve 2 binden fazla mezun veren KHAS Spor Çalışmaları Merkezi yeni akademik yılda da eğitimlerini sürdürüyor.

Eğitim programları arasında yer alan ve bu yıl on beşinci kez düzenlenen Spor Hukuk ve Yönetimi Sertifika Programı için kayıtlar başladı. 2 Aralık Cumartesi günü başlayacak ve 15 hafta (120 saat) sürecek program kapsamında katılımcılar spor hukuku ve yönetimi alanında;

  • Sporcu Sözleşmeleri ve Uyuşmazlık Çözümü,
  • Sporda Tahkim,
  • Doping,
  • Irkçılık,
  • Futbolda Yayın Hakları,
  • CAS Yapılanması ve Süreçleri,
  • UEFA ve FIFA’nın Yapılanması,
  • Türkiye Futbol Federasyonu Yapılanması,
  • Spor Kulüplerinin Şirketleşmesi ve Halka Arzları

gibi konu başlıklarında 60’tan fazla ders alacak.

BURS SINAVI 5 KASIM PAZAR GÜNÜ GERÇEKLEŞECEK

2 Aralık 2023-7 Nisan 2024 tarihleri arasında Kadir Has Üniversitesi’nin Cibali Kampüsünde, Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleşecek derslere yüz yüze veya online katılım seçenekleri bulunurken programda toplam 90 katılımcı yer alacak.

Katılımcılara yüzde 100, yüzde 50 ve yüzde 20 oranlarında burs imkanlarının sunulduğu burs sınavı 5 Kasım Pazar gerçekleşecek. Sınava katılım için başvurular 31 Ekim Salı sona erecek. Sınava girenler arasında ilk 30’a giren katılımcılar burs imkanlarından faydalanabilecek. Programa dahil olmak için burs sınavına katılım zorunluluk taşımazken katılımcılar 27 Kasım Pazartesi gününe kadar kayıtlarını tamamlayabilecek.

Programa katılım sağlamak isteyen stajyer avukatlara, herhangi bir üniversitede aktif kayıtlı olan ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencilerine, bir spor kulübünde profesyonel olarak çalışanlara, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü veya spor federasyonu çalışanlarına, öğretmen ve öğretim üyelerine, aktif lisanslı sporculara ve kamu personeline indirimli kayıt ücreti uygulanacak. Kadir Has Üniversitesi öğrencilerine / mezunlarına / çalışanlarına ve Spor Çalışmaları Merkezi’nin açtığı eğitim programlarının mezunlarına ek olarak yüzde 10 oranında indirim sağlanacak.

Programdan mezun olmak için ise yüzde 75 oranında derslere katılım sağlamak ve sene sonu yapılacak değerlendirme sınavından geçerli not almak gerekecek.

KATILIMCILARA, ALANINDA UZMAN İSİMLERLE ‘NETWORKİNG’ İMKANI

Spor hukuku ve yönetimi alanında çalışmak isteyen ve spor sektöründe profesyonel olarak kariyer yapmayı hedefleyen herkese açık olan programın ön plana çıkan özelliği, teorik ve pratik ders içeriklerinin yanı sıra katılımcıları sektör ve akademiden alanlarında uzman eğitmenlerle bir araya getirerek ‘networking’ yapma imkanı sağlaması.

Program süresince tüm katılımcılarla kariyer planlaması ve iş / staj bulma konularında bireysel olarak destek de sunulacak. Program mezunları, KHAS Spor Çalışmaları Merkezi’nin spor sektöründeki mezun ve bağlantı ağı sayesinde yarattığı iş ve staj imkanlarından faydalanabilecek.

Detaylı bilgi ve başvuru için: www.scm.khas.edu.tr