Sosyal Medya

Sağlık

6 Eylül 2021’den itibaren aşı olmayan kişilere PCR testi ibrazı zorunlu!

Yeni genelgeye göre toplumsal hayatın birçok alanında 6 Eylül 2021’den itibaren aşı olmayan kişilere yönelik PCR testi ibrazı zorunlu hale geliyor.

YOLCULUKLARDA PCR TESTİ ZORUNLULUĞU BAŞLIYOR

19 Ağustos 2021 tarihinde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde, koronavirüs tedbirlerine yönelik alınan ek tedbirlerin yer aldığı genelge ilgili kurumlara gönderildi. Yeni genelgeye göre toplumsal hayatın birçok alanında 6 Eylül 2021’den itibaren aşı olmayan kişilere yönelik PCR testi ibrazı zorunlu hale geliyor.

19 Ağustos 2021 tarihinde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde, koronavirüs tedbirlerine yönelik alınan ek tedbirlere ilişkin genelge ilgili kurumlarla paylaşıldı. Genelge kapsamında aşılama çalışmalarının gönüllülük esasına göre devam edileceği kararı verilirken, 6 Eylül 2021 tarihinden itibaren aşı olmayan vatandaşlara tiyatro, sinema, konser gibi topluluk katılımlarında ve otobüs, uçak, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatlerde negatif sonuçlu PCR testi ibraz etme zorunluluğu getirildi.

Hastalığı geçirmemiş ve aşısız yolcuların yolculuk öncesinde dikkat etmeleri gerekenleri açıklayan obilet.com CEO’su Yiğit Gürocak, “6 Eylül 2021 Pazartesi tarihinden itibaren otobüs, uçak, tren veya feribot gibi toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleşecek olan şehirler arası seyahatlerde hastalığı geçirmemiş veya aşısız yolculardan PCR testi talep edileceği dönem başlıyor. Seyahatlerden önce HES kodu üzerinden yolcuların aşılı/geçirilmiş hastalık veya en fazla 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak. Bu noktada yolculuk yapacak olan hastalığı geçirmemiş ve aşışız vatandaşlarımızın bilet saatlerine göre en fazla 48 saat önceden yaptırdığı negatif PCR testlerini ibraz etmesi büyük önem taşıyor. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise bu kişilerin seyahatine müsaade edilmeyecek’’ dedi.

Gürocak, son olarak ‘‘Çift doz aşılı veya hastalığı geçiren (Kovid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) yolculardan PCR testi talep edilmeyecek’’ dedi.