Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

6G Teknolojisi İçin Kollar Sıvandı

6G Savaşları Başladı

Henüz 4G teknolojisi bile tam anlamıyla global bir hal almazken 5G için çalışmalar yapan ve 6G teknolojisi için de patent savaşı yapmaya başlayan teknoloji devi firmalar; mobil veri aktarma konusunda da çalışmalarına hız verecek bir pozisyonda kendini gösteriyor.

Dünya genelinde yapılan bu çalışmalarda; Nokia, Ericsson ve Huawei gibi firmalar henüz 4G teknolojisini bünyelerine katmak için çalışmalarda bulunurken; 6G teknolojisi hakkında yapılacak olan çalışmalar ilgi çekici bir düzeye ulaşacak gibi görünüyor.

6G-teknolojisi

Bu aşamada çalışmalar içerisine giren teknoloji firmaları; değişik biçimlerde yer almaya başlayarak; mobil teknolojinin gündeme gelmesine bağlı olarak adından söz ettirmeye başlayacağını planlıyor. Bu noktada önemli olacak seviyede yer alan teknolojiler; test haliyle gündeme gelecek ve bu ayrıntılar kapsamında önemli bir detay olarak hizmet sağlamaya devam edecek gibi görünüyor.

Bu tür faktörlerin noktasında kendini gösterecek olan farklı ürünler ve hizmetler ile mobil teknoloji farklı bir boyut kazanacak. 6G patent savaşlarının da bu konuda önemli bir seviyeye ulaşma aşamasında kendini gösterecek olması sonucunda büyük miktarlarda kazanç sağlama noktasında kendini gösterecek olan bu teknoloji; firmaların ilgisini çeken bir detay olarak adlandırılıyor.

Bu amaçla da henüz 5G teknolojisi kullanılmaya başlamadan 6G teknolojisi hakkında çalışmalar da kendini göstermeye başlamış bir pozisyonda yerini almaya başlayarak; gündemdeki yerini alıyor.