Sosyal Medya

Android

Vivo X80 Pro, ekran içi parmak izi okuyucu işini çözmüş olabilir

Vivo'nun yeni bir amiral gemisi akıllı telefonu var ve beklendiği gibi çok uzun ve kapsamlı bir özellik listesine sahip. Ancak tüm bu özelliklerin içerisinde teknolojik açıdan başarılı olup olmadığı merakla beklenen "Ekran içi parmak izi okuyucu özelliği" bence en önemli detaylardan birisini oluşturuyor. 

Vivo X80 Pro, ekran içi parmak izi okuyucu işini çözmüş olabilir

Vivo’nun yeni bir amiral gemisi akıllı telefonu var ve beklendiği gibi çok uzun ve kapsamlı bir özellik listesine sahip. Ancak tüm bu özelliklerin içerisinde teknolojik açıdan başarılı olup olmadığı merakla beklenen “Ekran içi parmak izi okuyucu özelliği” bence en önemli detaylardan birisini oluşturuyor. 

Teknik özelliklerine kısaca bakacak olursak,

Vivo X80 Pro, Snapdragon 8 Gen 1 çipten güç alıyor, 6.78 inç, 120Hz AMOLED ekrana, 256GB depolamaya sahip 12GB RAM’e ve son derece hızlı, 80W kablolu şarjlı 4.700mAh pil ve 50W kablosuz şarj bağlantısını destekliyor.

Vivo için geleneksel olan, 50 megapiksel ana sensöre, 48 megapiksel geniş sensöre, portre çekimleri için özel 12 megapiksel sensöre ve 5x optik zoom ile 8 megapiksel periskop kameraya sahip Zeiss markalı kamera setlerine sahip.

Ö taraftaki kamerası ise 32 MP. Buradaki en büyük yükseltme aslında, özellikle video çekerken hissedilmesi gereken, gimbal tabanlı optik stabilizasyona sahip 12 megapiksel kamera. Yapay zeka becerilerinin sahip olması için kameralar Vivo’nun V1+ görüntüleme çipi tarafından destekleniyor.

Gelelim bence en dikkat çekici özelliğe, Ekran içi Parmak izi Okuyucu!

Vivo X80 Pro’da öne çıkan belirli bir özellik, Vivo’ya göre telefonun kilidini 0.2 saniye içinde açabilen 3D Ultrasonik Büyük Parmak İzi Sensörü‘ne sahip olması.

Bizim tarafımızdan henüz denenmemiş olsa da The Verge tarafınden denemiş olan modelde; parmaklarınızı basabileceğiniz kadar büyük bir alanda, daha hızlı çalışma ve tek bir dokunuşla daha hızlı kayıt yeteneğiyle büyük bir fark yarattığı belirtiliyor.

Daha fazla güvenlik yani katmanlı bir güvenlik istiyorsanız, akıllı telefonu, daha önce hiçbir telefonda görmediğimiz bir özellik olan, kilidi açmak için aynı anda iki parmak izi okumasına da tabi tutacak şekilde ayarlamak artık mümkün…

Bugünlerde pek çok telefon berbat ekran içi parmak izi sensörleriyle geliyor; X80 Pro sonunda şikayet etmeden kullanabileceğimiz bir şeye benziyor. Vivo, ekran içi parmak izi sensörüne sahip bir telefon çıkaran ilk telefon üreticisiydi ve şirketin burada hala yenilik yaptığını görmek aslında güzel.

Mobil İşletim sistemi tarafında ise, Android 12’nin üzerine Vivo’nun Funtouch OS 12’sini çalıştırıyor. Diğer özellikleri arasında çift stereo hoparlör ve 5G desteği de yer alıyor.

Vivo elbette bunun daha az özelliklerine sahip olan bir modelin de piyasaya sundu. Vivo X80 adlı bu modelde ise MediaTek Dimensity 9000 yongası, yalnızca üç arka kamerası var (50/12/12 megapiksel, periskop kamerası yok) ve kablosuz şarjı da bulunmuyor.

Renkleri tarafında ise, Vivo X80, Cosmic Black ve Urban Blue renkleri olacak. Daha güçlü Vivo X80 Pro ise yalnızca Cosmic Black renkleri olacak.

Fiyatlandırma ve bulunabilirlik hakkında ise henüz bir bilgi yok.