Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

Kodlama Bilmeden İnternet Sitesi Nasıl Kurulur?

İnternet sitesi kurmak için izleyeceğiniz yollardan biri de dışarıdan yardım almak ve web sitenizi tasarlatmaktan geçiyor. İnternet sitesi kurarken bazı kurallara uymanız ise zorunlu hale gelmiştir. İyi bir web sitesi oluşturmak için size ait profesyonel web sitesi kurulumu sağlayan Wix ile tanışabilirsiniz.

Kodlama Bilmeden İnternet Sitesi Nasıl Kurulur?

 

Eski zamanlardan beri hızla büyüyen internet dünyası teknolojiyle birlikte herkesin bu sanal ortamda olmasını sağlamıştır. Kendinize bu sanal dünyada yer bulmak için hızlıca adım atmanız gerekiyor. İnternet sitesi kurmak için izleyeceğiniz yollardan biri de dışarıdan yardım almak ve web sitenizi tasarlatmaktan geçiyor. İnternet sitesi kurarken bazı kurallara uymanız ise zorunlu hale gelmiştir. İyi bir web sitesi oluşturmak için size ait profesyonel web sitesi kurulumu sağlayan Wix ile tanışabilirsiniz.

 

Online Mağazanızı Kurma Vakti

 

Herhangi bir yazılım veya kodlama bilgisine sahip olmadan, belli araçları kullanarak rahat şekilde online mağazanızı tasarlayarak yayına açabilirsiniz. İnternet tabanlı yazılım dilleri arasında şunlar yer alır;

 

  • Java,
  • CSS,
  • HTML,
  • PHP,
  • Ajax,
  • MVC,
  • Python,
  • Javascript.ASP,
  • .Net

 

Bu yazılım dillerini kullanarak yazılımcılardan yardım alarak internet sitenizi tasarlatabilir, istediğiniz gibi internet sitesine sahip olabilirsiniz. Site kurmak için kodlama gerekli mi sorusuna bu süreç zahmetli ve uzun süreceği için en iyi yollardan biri web site tasarlama editörlerini kullanmaktır yanıtını verebiliriz. Teknolojinin gelişmesiyle beraber yazılım alanında harika deneyimler sizlere sunuluyor. İşletme sahibi olarak hizmetlerinizi ve ürünlerinizi tanıtmak, online mağazalarda e-ticaret dünyasına adım atmak istiyorsanız hızlı şekilde hayata geçirebilirsiniz.

 

Web Sitesi Açarken Yazılım Bilmek

 

Elektronik aletlerin istenen işlemleri yapması için yazılan komutların hepsine yazılım adı verilir. Yazılım kullanım amacına göre farklılık göstermektedir. Web sitesi nasıl kurulur sorusuna web sitesi açmadan önce hangi amaç için sitenin açılacağı, hangi işlemcide çalışacağı belirlenmeli ve bu doğrultuda gereken yazılım dilleri öğrenilmelidir yanıtını verebiliriz. Bilgisayar yazılımları ise fonksiyonlarına göre 3 kısma ayrılır:

 

  • Uygulama yazılımları
  • Bilgisayar programlama yazılımları
  • Sistem yazılımları

 

Yazılımsız Web Sitesi Tasarlama

 

Yazılım gerektirmeyen, hızlıca web sitenizi tasarlamanıza imkan veren web siteleri 7-24 canlı destek, web hosting tarafından hızlı, kesintisiz, limitsiz ve ekonomik çözümleri ile internette web sitesi kurmak isteyen kitleye özel çözümler üretmektedir. Hem içerik hem de tasarım bakımından hayal gücünüze bağlı olarak web sitenizi kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Size sunulan çok sayıda profesyonel tasarımdan istediğinizi seçebilirsiniz. Site yapma özelliği ile her detayı anında özelleştirebilirsiniz.

 

Öne çıkan özelleştirme detayları;

  • Görseller
  • Kaydırma efekti
  • Video oynatıcıları

 

Bunların yanında pek çok detay için firmaların site yapıcı özelliğiyle çalışabilirsiniz.

 

Çok sayıda kullanıcıya hizmet sunan firmalar maliyet gerektirmeden, kod bilgisi istemeden web sitenizi yapmanıza imkan sağlayan ücretsiz platformdur. Kullanıcı paneli bakımından kullanıcı dostu özellikleri ile pratik olarak site kurmanıza yardımcı olur. Ücretsiz sürümlerde reklam, banner yer alabileceği için ilerleyen dönemlerde premium paketlerden yararlanabilirsiniz. Bu sayede sitenizin trafiğinin artmasının da önüne geçmiş olursunuz. Site kurulumunda site domaini satın aldığınız firmayla bağlantılı olmaktadır. Bu durumu engellemek için ekstra ücretler gerekir.

 

 

Tüm Aşamalarıyla Site Kurulumu

 

Yazılım bilmeden internet sitesi kurmak mümkün. Öncelikle işlemleri yapacağınız hosting almanız gerekmektedir. Host satın aldığınız zaman size DirectAdmin ve Cpanel kurulu halde giriş bilgileri sunulur. Bu bilgilerle hostunuza bağlanabilirsiniz. Hostinge tanımlı olacak, sitenizin isminin yer alacağı bir alan adı almanız gereklidir. Site adını belirleyerek kayıt işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

 

  • Alan Adı Yönetimi ve DNS Yönlendirme İşlemi

 

Alan adını sunucuya tanımlamak yapılacak işlemleri sağlıklı şekilde görmenizi sağlar. Directadmin veya cpanel panelinden alan adı ekleme alanına gelerek bu kısma ekleyebilirsiniz. Host panelden DNS yönetimi alanından sunucunun NS adresi kopyalanarak domain kaydı yapılan firmaya gelerek “Alan adı yönetme-DNS yönetimi” kısımlarına gelerek sunucunun NS adresini kaydedebilirsiniz. Alan adını sunucuya tanımlama işlemi böylelikle bitecektir. İşlemlerinin sona ermesi ise firmaya bağlı olarak en fazla 1 gün sürmektedir.

 

  • FTP Kurulumu Nasıl Yapılır?

 

Yönlendirme işlemlerinin tamamlanması ardından site dosyalarını sunucuya yüklemek gerekli olacaktır. Sunucuya bağlanarak FTP erişim programı aracılığıyla sitenize ait dosya ekleme, silme, değiştirme işlemlerini yapabilirsiniz. Hosting aldığınız zaman FTP bilgileri verilmişse bu bilgilerin kullanımı gerekir. FTP bilgileriniz mevcut değilse kendinize kullanıcı adı ve şifre oluşturmanız gerekecektir.

 

Dil seçeneği Türkçe seçilerek oluşturduğunuz bilgileri site kurulumunuza ekleyerek işlemi sona erdirebilirsiniz. Sitenize kurulum esnasında belirlediğiniz kullanıcı adı ve şifreyle giriş yaparak kodlama gerekmeden düzenleme yapabilirsiniz.

 

İnternet Sitesi Açtıktan Sonra Yapılması Gerekenler

 

Sitenizi açtıysanız olmazsa olmaz yapmanız gereken adımlar mevcuttur. Sitenizi Google’a kayıt etmek, haritanızı google’a ulaştırmak, site istatistiği göreceğiniz uygulamaları entegre etmek gibi detaylara dikkat etmelisiniz. SSL kurulumunu tamamlamalı, zaman dilimini değişmeli, site başlığı, sloganı değiştirmeli, kalıcı bağlantı ayarlarını tamamlamalı, hello dolly eklentisi silinmeli, tema yüklenmelidir. Kullanılmayan temalar kaldırılmalı, hello World yazısı silinmelidir. Örnek sayfa silinmeli, favicon eklenmelidir. Gravatar profili oluşturulmalıdır. Anti spam akismet eklentisi yüklenmelidir. SEO eklentisi siteye yüklenmelidir. Gereken sayfalar oluşturularak yola çıkılmalıdır. Kategorilere ayrılmalıdır. Google’a site ve blog kaydı yapılmalıdır.

 

Web sitesi kurduktan sonra ne yapılmalı sorusuna ise aşağıdaki maddeler dikkate alınarak cevap verilebilir;

  • site haritası oluşturularak Google’a eklenmelidir.
  • txt oluşturulmalıdır.
  • Sitenize ait istatistikleri görmek için web sitenize Google Analytics kısmı mutlaka eklenmelidir.
  • Güvenlik eklentisi yüklenmesi gerekir.
  • Cache eklentisi yüklenmelidir.
  • Ayrıca sunucu tarafından yedeklemeler için mutlaka önlem alınmalıdır.

 

Bir de öncesinde sosyal medya hesabı açılabilir. Böylece küçük maddeler ile internet sitenizi kolaylıkla kısa sürede açabilirsiniz.

 

Arama Motorunda Üst Sıralara Çıkmak

 

İnternette web sitesi kurmak ilk sefer biraz zor görünse de ilerleyen dönemlerde zorluğu olmamaktadır. İnternette site kurmak en kolay uygulamalar sayesinde kısa sürede tamamlanmaktadır. Arama motorunda üst sırada yer alarak sitenizin ziyaretçilerini çekmeyi başarabilmek bu noktada önem taşır. Bunun için öncelikle SEO analizini iyi yapmanız, üst sıralarda çıkmanız önem taşımaktadır. Arama motoru optimizasyonu SEO ile sitenizin ziyaretçi sayısını artırabilirsiniz.