Kasım 6, 2025




Lacoste Türkiye Web Sitesi Artık Herkes İçin Daha Erişilebilir

Lacoste Türkiye Web Sitesi Artık Herkes İçin Daha Erişilebilir

 

Lacoste, tüm kullanıcılar için eşit dijital deneyim sunma hedefiyle, web sitesini WCAG standartlarıyla uyumlu hale getirdi.

Lacoste Türkiye, dijital dünyada kapsayıcılığı güçlendirmek amacıyla önemli bir adım attı. Erişilebilirlik çözümleri sağlayıcısı Binclusive iş birliğiyle gerçekleştirilen yeni entegrasyon sayesinde Lacoste.com.tr, Web İçeriği Erişilebilirlik Yönergeleri (WCAG) ile uyumlu hale getirildi.

Bu yenilikle birlikte görme zorluğu yaşayan, disleksi, renk körlüğü veya yaşa bağlı görme farklılıkları bulunan kullanıcılar, web sitesini kendi ihtiyaçlarına uygun biçimde deneyimleyebiliyor. Ayrıca görme engelli kullanıcılar için tüm ürün içerikleri anlamlı açıklamalarla betimlenerek erişilebilir hale getirildi.

Eren Perakende CEO’su Osman Şentürk

Eren Perakende CEO’su Osman Şentürk konuyla ilgili;

“Perakende sektörünün yalnızca ticari değil, toplumsal sorumluluklar da taşıdığına inanıyoruz. Lacoste markası olarak, erişilebilirliği bir zorunluluktan öte bir değer olarak görüyoruz. Türkiye’de henüz yasal bir zorunluluk olmamasına rağmen, bu adımı gönüllü şekilde attık. Amacımız tüm kullanıcılarımız için kapsayıcı bir dijital ekosistem inşa etmek. Bu yaklaşım, markamızın vizyonunu dijital dünyada da yansıtıyor” şeklinde konuştu.

Lacoste Türkiye Genel Müdürü Atok Kansav ise şu değerlendirmeyi yaptı;

“Lacoste’un global vizyonunda eşitlik ve kapsayıcılık, marka DNA’sının temel taşlarından biri. Bu proje, sadece web sitemizin teknik dönüşümü değil, aynı zamanda kullanıcılarımızla kurduğumuz bağı güçlendiren stratejik bir adım. Erişilebilirliğe yaptığımız bu yatırım, hem yaklaşan yasal düzenlemelere öncülük ediyor hem de sektörde farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Herkesin aynı kalitede bir dijital deneyim yaşaması bizim için vazgeçilmez.”

Lacoste’un bu hamlesi, Türkiye’de 21 Haziran 2026 itibarıyla yürürlüğe girecek e-ticaret sitelerinde erişilebilirlik zorunluluğu ve Avrupa Birliği erişilebilirlik yasalarına uyum için de önemli bir hazırlık niteliği taşıyor.

Lacoste, dijital platformlarında herkesin eşit şekilde faydalanabileceği bir deneyim sunmak için çalışmalarını sürdürerek, kapsayıcı marka kültürünü güçlendirmeye devam edecek.

 


Eren Perakende Hakkında

35 yılı aşkın süredir dünya markalarını Türkiye’de müşterileriyle buluşturan Eren Perakende, 1990 yılında Devanlay ile ortaklık kurarak Lacoste’un lisanslı üretimine ve dağıtımına başlamıştır. Bugüne kadar, Burberry, Gant, Nautica ve Converse gibi dünya çapında markaların Türkiye distribütörlüğünü üstlenen Eren Perakende, 2008’de Occasion mağazalarını açmış ve 2012’de SuperStep mağaza konseptini hayata geçirmiştir. Marka, 2020’de çoklu kanal stratejisiyle online satış ağını güçlendirmiş ve House of SuperStep ile mağazacılığı bir deneyim merkezine dönüştürmüştür. Intersport, SuperKids, Fashfed, United4 ve HeartBeat gibi markalarla portföyünü genişleten Eren Perakende deneyimi odağa koyduğu stratejisiyle, 25 ülkede 8.000’ni aşkın çalışanı, 700’e yakın mağazası ve 17 dijital kanalıyla faaliyetlerine devam etmektedir.

İlgili Haberler