Sosyal Medya

Genel

Türkiye’den Twitter’a Ceza!

Twitter için ülkemizden şok edici bir karar geldi ve Türkiye Twitter’a ceza kesti.

BTK, terörü övdüğü, emniyet güçlerini hedef gösterdiği ve halkı kin, nefret, şiddet gibi infial yaratacak davranışlara yönelttiği gerekçesiyle Twitter’a 150 bin TL para cezası verdi.

Türkiye tarafından Twitter’a bir çok sayıda uyarının gönderilmesi ve bu uyarılara cevap vermemesi nedeni ile kesildiği söylenilen cezanın dayanağı ise 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunu’nun 8/A maddesi olarak gösterildi.

Bu işlemlere 27 Kasım tarihinde başladığını ve pek çok kez uyardığını söylediği Twitter ile ilgili olarak BTK cezanın Türkiye Twitter hukuk ofisine ve San Francisco’daki ofisine gönderildiğini yasal süreç içerisinde ödeme yapılmaması durumunda cezanın Maliye Bakanlığı tarafından tahsil edileceğini bildirdi. Ülkemiz üzerinde bu tip bir durumun oluşturacağını sonuçları bizlerde merakla bekliyoruz ancak Twitter gibi büyük bir Web sitesinin saatlik gelirine bile denk gelmeyen bu rakamı kolaylıkla ödeyeceğini düşünüyoruz. Fakat bu karar ile birlikte ülkemizde ilk kez bir sosyal medya sitesi için kapatma işlemi değil ceza işlemi uygulandı.