Sosyal Medya

Sosyal Medya

Instagram’da Daha Fazla Takipçi Kazanmanın Yolları

Instagram'da Daha Fazla Takipçi Kazanmanın Yolları Nelerdir? Instagram'da takipçi kazanmak herkesin ortak arzusudur. Peki Nasıl Yapılır?

Instagram’da Daha Fazla Takipçi Kazanmanın Yolları

En popüler sosyal medya platformu olan Instagram‘da takipçi kazanmak herkesin ortak arzusudur. Ancak takipçi sayısını yüksek rakamlara ulaştırmak sanıldığı kadar kolay olmuyor. Herkesin beğenebileceği çeşitli paylaşımlar yapmak elbette daha fazla sayıda takipçiye ulaşmanızı sağlar. Fakat takipçi sayısında bir anda çok yüksek bir artış  yakalamanız pek mümkün olmaz. Instagram’da daha fazla sayıda takipçiye ulaşmak için deneyebileceğiniz yolları sizin için derledik.

  • Popüler Hashtag Kullanımı

Bildiğiniz gibi hashtag sosyal medyanın artık vazgeçilmez kavramlarından biri haline geldi.  Daha fazla sayıda takipçiye ulaşmak için popüler hashtagleri kullanmaya özen göstermelisiniz. Bununla birlikte hashtag seçiminizi hesabınızla ilgili olanlar arasında yapın. Gelişigüzel tercih yapmanız geniş kitlelere ulaşmanızı sağlayamaz.  Bu nedenle hangi hashtagleri tercih edeceğinizi titizlikle belirlemeniz gerekiyor.

  • Hashtag Kullanımını Abartmayın!

Abartılı sayıda hashtag kullanımı takipçi sayısı noktasında size faydadan ziyade zarar getirir. Instagram’ın izin verdiği sayıyı tamamlamak zorunda değilsiniz. Çünkü abartılı sayıda kullanımı antipatik bir durum yaratabiliyor.  Bununla birlikte hesabınızın prestijine de zarar verebiliyor. Paylaşımlarınızda kullanacağınız hashtag sayısının 10 ila 15 ile sınırlı kalmasına dikkat edin.

  • Beğeni ve Yorum Yapın

Instagram’da yeni takipçi kazanmanın en kolay yollarından biri beğeni ve yorum yapmaktır.  Bu sayede çok sayıda kişiyi kendi profilinize çekebilirsiniz böylelikle takipçi sayınızın yavaş da olsa artmasını sağlayabilirsiniz.  Profilinizin görüntülenme sayısının artmasını sağlamış olmanız da cabası… Beğeni ve yorum yapmanız takipçilerimizi elinizde tutmanız için de harika bir yöntemdir. Takipçilerinizin azalmaması için her daim etkileşim içinde kalmaya özen göstermelisiniz.

  • Özgün Paylaşımlar Yapın

Paylaşımlarınız ne kadar  özgün olursa o kadar çok dikkat çekecektir.  Instagram’da sıklıkla görmeye alışkın olduğumuz kareler paylaşmak yerine daha özgün fotoğraflar paylaşmaya çalışın. Böylelikle  takipçi sayınızın sandığınızdan çok daha kısa bir süre içerisinde artmasını sağlamış olursunuz. Özellikle firmalar için özgün paylaşımlar çok daha fazla önem taşıyor. Firmaların ve markaların Instagram hesapları üzerinden kamera arkası görüntüler paylaşması takipçi sayılarının büyük bir hızla artmasını da beraberinde getirebiliyor.

  • Fitreleri Etkin Bir Şekilde Kullanın

Instagram fotoğraflarınız üzerinde çeşitli düzenlemeler yapmanızı sağlayacak fitreler sunuyor. Basit bir fotoğrafı bile çok daha etkileyici ve çarpıcı bir hale getirmenize sağlayabilen fitreleri mutlaka siz de kullanmalısınız. Boş zamanlarınızda fitreler üzerinden çeşitli çalışmalar yapabilir ve böylelikle Instagram fotoğraf filtrelerini çok daha etkin bir şekilde kullanmayı öğrenebilirsiniz.

  • Paylaşım Saatlerinizi Planlayın

İnsanların Instagram’da çok fazla zaman geçirmediği saatlerde paylaşım yapmanız  tahmin edebileceğiniz gibi paylaşımınızı daha az sayıda kişi tarafından görülmesini sağlar.  Bu nedenle hangi saatlerde Instagram’ın daha yoğun bir şekilde kullanıldığını öğrenmeli ve özellikle bu saatlerde paylaşım yapmaya özen göstermelisiniz. Daha fazla sayıda kişiye ulaşmanın en kolay yolu paylaşım saatlerinizi planlamanızdır. Örneğin hafta sonları daha fazla sayıda kişi sosyal medya kullanıyor.

Instagram’da daha çok etkileşim ipuçları için https://crovu.com/ web sitesini ziyaret edebilirsiniz.