Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Sony’nin CES 2021’de sergilediği ürün ve hizmetler neler?

Sony’nin CES 2021’de sergilediği ürün ve hizmetler neler? Özellikle otomobili Vision-S'i yollarda test ettiği video dikkat çekiciydi.

Sony, CES 2021 Fuarında!

“Geleceğimizi Yarının Teknolojileriyle Yeniden Tanımlamak”

Sony Corporation (“Sony”), 11-14 Ocak 2021 tarihlerinde (PST) dijital ortamda gerçekleşen CES 2021 fuarında, “Geleceğimizi Yarının Teknolojileriyle Yeniden Tanımlamak” başlığı altında en son girişimlerini sergiliyor.

https://square.sony.com/

Sony, “3R Teknolojisini” (Gerçeklik, Gerçek Zamanlılık ve Uzaktan Kontrol / Reality, Real-time, Remote) eğlencenin gücüyle Kando’ya (duygu) ilham vermek üzere kullanıyor ve aynı zamanda kullanıcılara, bu deneyimleri destekleyecek şekilde güvence sunuyor. Sony’nin CES 2021’de sergilediği ürün ve hizmetler, içerik üretimini güçlendirmek üzere tasarlanmış Araç ve Çözümler; Sürükleyici Eğlence Deneyimleri; Daha İyi Bir Gelecek için Teknoloji gibi alanlarda söz konusu 3R teknolojilerinin son gelişmelere nasıl katkıda bulunduğunu ortaya koyan 12 konu başlığı etrafında toplanıyor.

Sony Corporation Başkanı ve CEO’su Kenichiro Yoshida, bu yılki CES için özel olarak hazırlanan çevrimiçi içerikte, PlayStation®5, VISION-S ve Airpeak gibi Sony’nin fuarda sergilediği ürünlerin öne çıkan özelliklerini tanıtarak Sony’nin sahip olduğu teknolojiyle ‘Yaratıcılığın Sınırı Olmadığını’ vurguladı. Sony Pictures Entertainment (“SPE”) Teknoloji Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve CTO Bill Baggelaar ise sanal prodüksiyon teknolojisi ve hacimsel görüntü elde etme alanlarındaki en son gelişmeleri paylaşırken aynı zamanda Sony’nin yeni BRAVIA XR serisi TV modellerine yönelik iş birliği çalışmalarını da tanıttı. Devamında, Sony Interactive Entertainment (”SIE”) Başkanı ve CEO’su Jim Ryan, PlayStation® komünitesinin geçirdiği evrime dikkat çekerek “Komünitemiz, bugün daha önce hiç olmadığı kadar birbiriyle bağlantılı ve insan çeşitliliği hiç olmadığı kadar geniş. Bizler de komünitemizi oluşturan farklı bakış açılarını ve zevkleri büyük bir memnuniyetle karşılıyor ve kucaklıyoruz” dedi. Son olarak, Sony Music Entertainment (SMEI) Başkanı, Global Dijital İş Birimleri ve ABD Satışları Sorumlusu Dennis Kooker, sanatçılar ile yeni teknolojileri buluşturacak pek çok farklı ve benzersiz iş birliği formunu tanıttı.

Sony’nin CES 2021’e ilişkin tüm içeriğine, Sony’nin yeni dijital etkinlik platformu “Sony Square” üzerinden erişilebilecek. CES 2021’deki lansmanının ardından Sony Square, tüm Sony Group bünyesindeki ürün, içerik ve teknolojilere dair dijital etkinlik bilgilerini yayınlamaya devam edecek.

Sergiye Genel Bakış

◆ İçerik Yaratıcıları İçin  Destekleyici Araç ve Çözümler

İçerik Üretimini Zenginleştiren ve Kapsamını Genişleten Uzaktan Kontrol Teknolojilerini ve Çözümlerini Keşfedin 

Hacimsel Gerçek Dünya Görünümü Yakalama Aracı ile Sanal Prodüksiyon

Film/TV prodüksiyon setleri ve lokasyonları, 3D hacimsel nokta bulutu verisi olarak alınır. Daha sonra Sony Innovation Studios’un “Atom View” yazılımı kullanılarak işlenip dönüştürülür ve gerçek zamanlı sanal prodüksiyon için arka plan görüntüsü olarak bir Crystal LED ekranda görüntülenir.

Gerçek Zamanlı 3D Yaratım Teknolojisi ile Madison Beer Kapsayıcı Gerçeklik Konser Deneyimi

Epic Records sanatçısı ve şarkı yazarı Madison Beer, dijital platformlardan izlenmek üzere konser performansı deneyimini baştan yaratan, izleyiciyi içine alan gerçekliğe sahip bir müzik etkinliği yaratmak üzere Sony Music Entertainment (SMEI) ve Verizon ile iş birliği yapıyor. Beer, gerçek zamanlı 3D yaratım teknolojisindeki son inovasyonlar kullanılarak son derece gerçekçi bir avatara dönüştürüldü ve sanatçı, Sony Hall’ün sanal ortamda yeniden yaratılması ile oluşturulan konser salonunda en son şarkılarından oluşan bir seçkiyi izleyicilere sunacak.

360 Reality Audio Müzik Prodüksiyon Araçları 

Sony ve müzik yazılımı şirketi Virtual Sonics Inc., üç boyutlu ortam sesi oluşturabilen 360 Reality Audio-uyumlu müzikler üretme amaçlı bir araç olan 360 Reality Audio Yaratıcı Seti’ni geliştirdi.

Bu yazılım, içerik üreticilerine ve sanatçılara kendi mevcut prodüksiyon platformlarını kullanarak müziklerini 360 derecelik küresel bir alanda kolaylıkla oluşturabilme olanağı sunuyor.

Detaylar için lütfen aşağıdaki linkte yer alan basın bültenini inceleyiniz:
https://presscentre.sony.eu/pressreleases/sony-announces-expansion-of-360-reality-audio-ecosystem-3063354

Airpeak

“Airpeak” hava aracı tasarımı ilk kez görücüye çıkıyor. Sony’nin Alpha™ full frame aynasız fotoğraf makinesi ile donatılan Airpeak, dinamik film çekimini, kesin ve sarsıntısız uçuşla bir araya getirerek video prodüksiyon üreticilerine yaratıcılık için ilham verir ve yeni ifade biçimlerine olanak yaratır. Bu girişimle Sony, drone’ların evrimine katkıda bulunmayı ve bu büyüyen pazarda en üst düzeyde değer yaratmayı hedefliyor.

Xperia 5 II ile Video Prodüksiyon Desteği 

Sony’nin “amiral gemisi” ürünleri arasında yer alan 5G uyumlu Xperia 5 II akıllı telefon, Photography Pro tam ölçekli fotoğraf makinesi özelliğiyle ve sinematografik çekim deneyimlerini zenginleştirmek üzere benzer parametreleri ve renk ayarlarını kullanmanıza imkân tanıyan “CineAlta destekli” Cinematography Pro ile gerçekliği yakalar ve içerik üreticisinin ifade alanını genişletir. Sony’nin profesyonel teknolojisinde yer alan Ana Monitor renk üretiminden ilham alan bir renk ayar düzeneği, ekrana tam olarak içerik üreticisinin hayal ettiğini yansıtan eşsiz bir renk kesinliği yansıtır. 5G, veri alışverişinin gerçek zamanlı olarak gerçekleştirilebilmesine imkân tanır.

Mekansal Gerçeklik Sunan Ekran

Ortam görüntülerini gerçekmiş gibi üç boyutlu olarak yeniden üreten ekran, içerik yaratıcılarına ürün tasarımlarını paylaşırken ya da renk veya biçimdeki varyasyonları gösterirken kafalarında olanı tam olarak ifade edebilme ve niyetlerini izleyiciye aktarabilme imkânı verir. Olağanüstü gerçekçiliği ve ayrıntı düzeyi ile bir yandan, örneğin mağazalardaki vitrinlerde ve üç boyutlu tabelalarda video görüntünün ifade alanının sınırlarını genişletirken bir yandan da nesnenin derinlik, doku ve görünümünü izleyicinin gerçek bir varlık hissiyle görebilmesini sağlar.

Crystal LED Ekran

Yeni Crystal LED serisi; Sony’nin sektöre öncülük eden Crystal LED ekran sistemi için geliştirilmiş LED kontrol teknolojisini ve Sony Bravia TV serisindeki büyük övgü toplayan sinyal işleme teknolojisini içinde barındıran yüksek performanslı görüntü kalitesi işlemcisi “X1™ for Crystal LED” ile donatılmıştır. Teşhir salonlarından lobilere ve sanal prodüksiyonlara kadar pek çok farklı uygulama için geniş bir yelpazede yerleşim ve boyut seçenekleriyle son derece gerçekçi görüntüler sunulmasını mümkün kılar. İçerik yaratıcılara ilham verecek olağanüstü sürükleyici görüntüler elde edilmesini sağlar.

Hawk-Eye Innovations ve Pulselive, Sporun Alışılmış Şekline Meydan Okuyor

Spor yönetimi çözümleri ve maç analiz hizmetleri sunan Sony şirketi Hawk-Eye ve spor severlerin deneyimini zenginleştirecek dijital çözümler üreten Hawk-Eye’ın dijital departmanı Pulselive, video ve verileri kullanışlı hale getirerek spor endüstrisinde, yönetimden taraftar angajmanına kadar her alanda inovasyon yaratmak için kararlılıkla çalışıyor. Bu alandaki faaliyetlerini sürdüren Sony, maç içeriklerini ve spor verilerini görselleştiren yeni eğlence biçimleri sunmayı hedefliyor.

◆Meraklıları İçin Sürükleyici Eğlence Deneyimleri

Gerçeklik Hissini Yükselten, Gerçek-Zamanlı ve Uzaktan Yönetilen Eğlence Ürün ve Hizmetleri 

BRAVIA XR

Yeni BRAVIA XR, beynimizin düşünme ve tepki verme yöntemini taklit eden Cognitive Processor XR™ işlemci ile donatıldı. Bu işlemci, izleyicinin odak noktalarını tespit eder ve daha doğal, insan perspektifine daha yakın bir görüntü üretmek için çok sayıda görüntü kalitesi öğesini çapraz olarak analiz eder. Aynı zamanda gerçek hayattakine yakın bir görüntü ve ses algısı yaratarak gerçekçi ve kapsayıcı bir deneyim sunmak üzere izleyiciyi tepeden tırnağa ve soldan sağa surround ses ile sarmalayacak şekilde sesi 5.1.2 kanala yükseltir.

Üç Boyutlu Ortam Teknolojisi ile 360 Reality Audio Çevrimiçi Video Yayını  

Sony, önde gelen müzik şirketleri ve çevrimiçi yayıncılık hizmeti sunan şirketler ile iş birliği yaptı. Bu iş birliğine istinaden, 360 Reality Audio’nun üç boyutlu ortam sesini ve görüntülerini bir araya getiren canlı performanstan oluşan video içerik, çevrimiçi yayın hizmetini yıl sonuna doğru kullanıma sunacak. Dinleyici, sanki sanatçıyla aynı mekândaymışçasına canlı performansı deneyimleme şansı elde edecek. Bu hizmetin kullanıma sunulması öncesinde, Zara Larsson tarafından gerçekleştirilen performans, 360 Reality Audio’nun ilk video içeriği olarak yayınlandı.

Detaylar için lütfen aşağıdaki linkte yer alan basın bültenini inceleyiniz:

https://presscentre.sony.eu/pressreleases/sony-announces-expansion-of-360-reality-audio-ecosystem-3063354

PlayStation®5

Kasım 2020’de lansmanı yapılan PlayStation®5 (PS5™), yeni nesil oyun deneyimini bugüne taşımasını sağlayan bir ultra-yüksek hızlı SSD, entegre edilmiş I/O, DualSense™ kablosuz kontrol cihazı ve 3D ses teknolojisi ile donatılmıştır. Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios, lansmandan itibaren mevcut olan geniş oyun listesine ek olarak ilerleyen dönemde de bir dizi muhteşem ve göz kamaştırıcı yeni oyunu kullanıcılara sunmaya devam edecek.

◆Dünya Vatandaşları İçin Daha İyi Bir Gelecek için Teknoloji

Güvenlik ve Emniyet Odaklı İnovasyonlarla Daha İyi Bir Yaşam 

VISION-S

VISION-S’in gelişim süreci, mobilitenin evrimine katkıda bulunma hedefiyle, bir sonraki aşamaya ulaştı. Güvenlik, emniyet, eğlence ve uyum yeteneği konusunda aracın geliştirme çalışmaları devam ederken teknik değerlendirme için halka açık yollarda test sürüşleri de Aralık 2020’de Avusturya’da başladı.

“Teknoloji altyapısı son derece güçlü bir yaratıcı eğlence şirketi” olarak Sony, içeriklerin konumdan bağımsız (Uzaktan/Remote), gecikmeksizin (Gerçek Zamanlı/Real-time) ve gerçeğinden farksız (Gerçeklik/Reality) paylaşılmasına olanak tanıyan 3R teknolojileriyle Kando ve güvence sunmaya devam edecek.